Најновије

СИРИЈИ ПРЕТИ НОВИ РАТ: Русија пребацује ударну авијацију према граници

Агресивна изјава турског председника Реџепа Тајипа Ердогана о могућем покретању турских оружаних снага, заједно са одредима протурских милитаната, за нове војне операције у северној Сирији, чија је сврха елиминисање курдских јединица и стварање тампон зона од 30 километара дуж турске границе, изазвала је повећање напетости у региону, пише портал Рускаја Весна позивајући се на своје изворе из Сирије.

Хмејмим (Фото: Министарство одбране Русије)

Постале су познате чињенице о евакуацији чланова породица теренских команданата курдских снага из града Кобани у провинцији Хасака. Истовремено, локални становници јављају да су арапски борци, које су Курди насилно регрутирали у одреде SDF, напустили своје положаје у области градова Аин Иса и Беит ал Хиш.

Истовремено, руске оружане снаге повећавају присуство авијације у региону Камишлија, настојећи да стабилизују ситуацију у региону и спрече ескалацију оружаног сукоба у Трансеуфратској регији.

Тако су Ваздушно-космичке снаге Русије данас такође распоредиле лет мултифункционалних суперсоничних ловаца-бомбардера Су-34, као и јуришних хеликоптера Ка-52, на аеродром у сиријском граду Камишлија, провинција Хасака.

Осим тога, део ескадриле војне авијације је већ распоређен на аеродром Метрас да пружи ватрену подршку из ваздуха јединицама Сиријске арапске армије.

О стању на фронту у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји