Најновије

САУДИЈЦИ ПОНОВО ДЕМОНСТРИРАЛИ СИЛУ СА НЕБА: Да ли ће им овај потез донети победу у рату са Хутима? (ВИДЕО)

Саудијска коалиција је уништила чамце мамце и самоубилачке дронове које су послали Хути. Коалиција предвођена Саудијском Арабијом објавила је да су њене ваздушне снаге уништиле два минирана чамца Хута (Ансаралах) напуњена експлозивом.

Нови ваздушни напад (Фото: принтскрин)

Коалициони ратни авиони погодили су два чамца прецизно вођеним ракетама у близини обале града Ходејда у западном Јемену. Видео који приказује два ваздушна напада оделила је Саудијска агенција за штампу.

Хути већ неколико година гађају ратне бродове Коалиције предвођене Саудијском Арабијом импровизованим експлозивним уређајима у води. Године 2017. извештај Истраживања о наоружавању током сукоба (ЦАР) открио је да су Хути користили компоненте иранске производње за нападе.

Раније у марту, системи противваздушне одбране Коалиције предвођене Саудијском Арабијом оборили су две беспилотне летелице самоубице, које су Хути лансирали из Јемена. Према коалицији, дронови су требали да нападну град Камис Мушајт у јужном делу Краљевине.

Хути још нису коментарисали ове тврдње. У последњих неколико месеци Хути су појачали нападе на Саудијску Арабију. Раније ове недеље, група је лансирала 18 беспилотних летелица и осам пројектила на Краљевину у великом нападу названом "Операција Национални дан отпора".

Путин, Меркелова и Макрон спремају нови план за Европу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube