Најновије

АМЕРИЧКА НОЋНА МОРА: Смртоносна руска комбинација

Руски јуришни дрон "Охотник" доказује супериорност Москве на небу над Вашингтоном, пише италијански медиј L'AntiDiplomatico.

Охотник (Фото: Министарство одбране Русије)

Према мишљењу аутора чланка, беспилотне летелице ће имати одлучујућу тежину у условном рату будућности. А најнапреднији модели опремљени стелт технологијом ускоро ће моћи да се изједначе са најсавременијим ловцима.

У чланку се напомиње да развој руских беспилотних летелица изазива озбиљну забринутост САД. Истовремено, америчка војска доживљава, према речима италијанског новинара, „објективне економске потешкоће“ и „заостајање за Русијом на неколико фронтова одједном“.

„Чини се да се доминација САД на небу ближи крају. Русија, као и Кина, напредују и неће стати”, наглашава се у чланку.

Колумниста листа је истакао "смртоносну руску комбинацију" беспилотне летелице Охотник, коју је такође назвао "америчка ноћна мора", и ловца Су-57 пете генерације.

Радећи у тандему, оба ваздухоплова се савршено надопуњују, наведено је у тексту.

„Дрон проширује радарско поље ловца и омогућава му да погоди непријатеља без уласка у његову зону ПВО“, објаснио је новинар.

Свој први заједнички лет са ловцем Су-57 Охотник је извео у јесен 2019. Полусатни лет изведен је у оквиру програма испитивања Охотник и прошао је "у аутоматизованом режиму у пуној конфигурацији са приступом дежурној зони", саопштила је тада прес служба Министарства одбране Русије.

Охотник, који је развио Конструкторски биро Сухој, постаће први тешки дрон са ударним функцијама у оружаним снагама Руске Федерације.

Направљен је по шеми "летећег крила" уз употребу посебних материјала и премаза, што га чини практично невидљивим за опрему за детекцију радара.

Осим тога, опремљен је опремом за оптичко-електронско, радиотехничко и друге врсте извиђања, као и турбо-млазним мотором АЛ-31, који се користи, такође, на ловцима Су-27.

Истовремено, на крилу дрона нема карактеристичних носача за оружје, па се средства за уништавање налазе унутар трупа.

Који моћни ПВО систем добија украјинска војска, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји