Најновије

Америчка војна база оштећена у нападима ловаца МИГ-29

Напад ловаца МиГ-29 у Сирији значајно је оштетио америчку војну базу на северу те земље. Ово је известила новинска агенција “AlBadia 24”.

Миг 29 (Фото: РИА)

Према писању медија, ракетне ударе извела су четири ловца МиГ-29. Удар је планиран на основу података добијених из извиђања дронова. Дронови су коришћени како се не би открила припрема операције помоћу америчких радара и ПВО.

Извор је такође рекао да су током напада у зони удара коришћене електронске противмере. То потврђују извјештаји да у време удара није било сателитске и мобилне комуникације на тој територији, а забележени су и кварови ГПС -а у војној бази војске САД.

Раније су базу Ет-Танф напали МиГ-29СМ, који су у служби сиријске војске. Отворили су ракетну ватру и користили су навођене ракете дугог домета. Ове летелице су, иначе, опремљене моћним системима за електронско ратовање, што је омогућило да се пригуше непријатељски радари.

Раније су се ловци МиГ-29 више пута добро показали у Либији, где су успели да униште турске положаје. Летелице су биле визуелно видљиве током једног од напада, али их системи ПВО нису открили.

Најмање четворо деце страдало у Идлибу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји