Најновије

СИРИЈСКИ НАРОД У АЛЕПУ УСТАО ПРОТИВ ТУРАКА И ТУРЧЕЊА: Националне заставе дигнуте високо (ФОТО/ВИДЕО)

Становници села Деир Џамал у провинцији Алепо одржали су протест због присуства турске војске и милитаната лојалних Анкари, који држе територије у северној Сирији. Демонстранти су осудили злочине над цивилним становништвом на подручјима под турском контролом.

Народ против терора (Фото: САНА)

Током народних демонстрација, Сиријци су подигли националне заставе и транспаренте позивајући на окончање илегалног присуства страних снага у земљи.

Истовремено, осудили су насртаје на суверенитет државе, као и покушаје поделе Сиријске Арапске Републике и њених грађана. Демонстранти су током митинга изразили солидарност са званичном владом и поручили да верују у Сиријску арапску армију (САА), јер само она може да их заштити, као и да обезбеди ред.

Раније су слични скупови одржани у насељу Тел Рифат и другим селима на северу провинције Алепо.

Грађани јавно изражавају своје незадовољство злочиначким радњама припадника група које су део протурске „Сиријске националне армије“ (СНА). Милитанти редовно пљачкају пољопривредна имања, пуцају на стамбене објекте, застрашују људе и чине друге прекршаје.

Осим тога, на територијама под њиховом контролом води се политика са којом се Сиријци не слажу. На пример, милитанти СНА намећу свој наставни план и програм локалним школама, обавезујући децу да уче турски.

Последњих недеља Анкара је значајно повећала своје снаге у пограничним зонама и на северу Сирије, демонстрирајући могућност покретања нове војне операције. Упркос томе, обични Сиријци се нису плашили да изађу на улице како би изразили свој грађански став.

Како су Американци послали оклопна возила и авионе на Турке, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји