Најновије

ШОКАНТАН ОДГОВОР ПУТИНА НА АМЕРИЧКЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Појава руских стратешких бомбардера изнад Мексичког залива натераће САД да задрхте

Русија ће послати Сједињеним Државама недвосмислен сигнал слањем својих стратешких бомбардера Ту-160 Бели лабуд у Мексички залив. О томе пишу коментатори кинеског издања Соху.

Ту-160 (Фото: РИА)

Западна штампа је пре извесног времена пренела вест о припреми Ваздушно-космичких снага Русије за извођење операција патролирања Мексичким заливом.

Како је прецизирано, за ово Русија намерава да пошаље своје стратешке ракетне носаче Ту-160 у ово подручје.

Вест је изазвала велико негодовање јавности у Сједињеним Државама, подсећајући Американце на кубанску ракетну кризу из 1962. године.

„САД дрхте док се руски стратешки бомбардери припремају да патролирају Мексичким заливом“, кажу кинески новинари.

Аналитичари Сохуа сматрају да је одлука Руске Федерације без преседана повезана са појачаном активношћу НАТО-а и, пре свега, самих САД у региону Црног мора и Балтика.

Непрекидне провокације америчког ваздухопловства и морнарице приморавају Москву да јача своје снаге на Атлантику, у источном Тихом океану, као и на Карибима и у Мексичком заливу.

„Појава руских авиона изнад Мексичког залива биће сигнал Сједињеним Државама. Америци ово показује да су Руси бесни од бескрајних НАТО вежби и провокација на руским границама – од тог тренутка Руска Федерација ће престати да буде љубазна“, наводи Соху.

Кинески аналитичари су прихватили могућност да Москва оде и даље. Могуће је да може добити подршку неке од држава Латинске Америке.

У овом случају Русија ће имати своју војну базу у региону. А ово ће постати још озбиљнија полуга притиска на Сједињене Државе.

Аналитичари се слажу у оцени да је Русија почела да остварује Путиново упозорење да се Москва више неће повлачити и да ће на све изазове одговорити истом или јачом снагом.

Аналитичари се такође слажу да у врху власти САД још увек постоје политичари који нису свесни да се однос снага у свету променио.

 Епски неуспех ЦИА – Нити знају нити разумеју шта се догађа у Русији и колику моћ имају, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји