Најновије

УКРАЈИНСКИ ДИВЕРЗАНТИ УПАЛИ У ЛУГАНСК! Извели специјалну операцију, пронађени трагови борбе и крви

ПРИПАДНИК Народне милиције Луганске Народне Републике киднапован је и одведен у непознатом правцу од стране украјинских диверзаната, саопштио је званични представник ЛНР Иван Филипоненко.

- Украјинска диверзантска група снага за специјалне операције је 27. децембра, кршећи постојеће споразуме, киднаповала припадника Народне милиције Луганске Народне Републике - рекао је Филипоненко новинарима.

Он је рекао да су на месту где је био стациониран припадник НМ ЛНР затекли трагове борбе и крви, што указује на примену силе према њему.

- Према нашим сазнањима, тренутно се на киднапованог врши физички притисак, и дају му забрањене медикаменте како би га приморали да лажно сведочи, са циљем да створе доказну базу како би оправдали злочиначке радње украјинске војске - рекао је он.

У априлу 2014. украјинске власти су покренуле војну операцију против ДНР и ЛНР, које су прогласиле независност након државног удара у Кијеву. Упркос постигнутим договорима о прекиду ватре, повремено долази до ескалације насиља.

Извор:Novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји