Најновије

ВОЈСКА ДНР ИМА ГУБИТКЕ: Украјинска војска гађа минобацачима и противтенковским ракетама

Оружане снаге Украјине пуцале су на положаје Доњецке Народне Републике у рејону села Красни Партизан, смештеног између Доњецка и Горловке. Заједно са минобацачима коришћен је противтенковски навођени ракетни систем. Међу припадницима Народне милиције има жртава.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Украјинске оружане снаге настављају гранатирање Донбаса. Јуче су се на подручју села Красни Партизан нашле под ватром припадници Народне милиције ДНР. Као резултат гранатирања из минобацача калибра 120 мм и противтенковске ракете, један војник је погинуо, још двојица су рањена. Гранатирање је изведено са положаја 10. брдско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине. Бранитељи Донбаса узвратили су ватру. Ово је известила прес служба Народне милиције ДПР.

Подсећамо се да се ситуација у Донбасу погоршала након састанка Савета за националну безбедност и одбрану Украјине који се одржао 19. фебруара 2021. године. Након што је о њему донета тајна одлука, ситуација у региону постала је напета. Оружане снаге Украјине појачале су гранатирање Донбаса, што је довело до жртава међу цивилним становништвом и војницима Доњецке и Луганске народне републике.

како је руска ракета уништила израелско оклопно возило, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји