Најновије

ОЗБИЉНИ ГУБИЦИ АРМИЈЕ ЛНР: Председник дао изјаву

Председник ЛНР Леонид Пасечник дао је изјаву о погоршању војно-политичке ситуације након убиства пет војника Војске Републике од стране украјинских диверзаната.

ЛНР (Илустрација: НМ ЛНР)

„У условима када је руководство Луганске Народне Републике усмерено на мирно решавање сукоба, у потпуности је посвећено и поштује Мере за јачање режима прекида ватре договорене у јулу 2020. године, војно и политичко руководство Украјине предузима циљане циљеве. деструктивни кораци за дестабилизацију војне ситуације у своје политичке сврхе.

Дакле, после вишедневне тишине и одсуства гранатирања оружаних снага Украјине рано ујутро (11. јуна), као резултат налета украјинских диверзаната, петоро војника Народне милиције који су бранили Републику на подручју насеља Голубовскоје перфидно је убијено хицима у главу.

Без обзира на животе људи и кршење постојећих мера о поштовању примирја, председник Украјине намерава да привуче пажњу међународне заједнице уочи састанка председника Русије и САД.

Чврсто верујемо да је ова саботажа пажљиво планирана и одобрена на највишем нивоу.

Брзоплети покушаји украјинске стране могу прекинути пољуљано примирје и довести до ескалације ситуације на линији контакта“, изјавио је лидер ЛНР.

Такође је појаснио да је убиство војника било „врло цинично, сва петорица су убијени хицима у главу, што сугерише да је радила високо квалификована диверзантска група.

'’Ово су одрадили професионалци, који су пажљиво обучени'’, каже Пасечник.

У вези са смрћу бранилаца Републике и за брзу анализу и процену ситуације, Леонид Пасечник је прекинуо посету Криму, где је учествовао на XIV међународном фестивалу „Велика руска реч“, и вратио се у ЛНР.

Он је обећао да ће се безбедносне структур уложити све напоре у потрагу за диверзантама и казнити их у складу са законом.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји