Најновије

ДОМИНАЦИЈА РУСИЈЕ НАД ЗАПАДОМ! Ова ракета доноси предност Москви!

Конструисана специјално за ловац Су-57, ракета ваздух-ваздух К-77М омогућиће руским авионима да стекну предност у ваздушним борбама, пише часопис „Милитари воч“.

Су-57. (Фото: Јутјуб)

Домет ракете већи је од 190 километара, што авиону Су-57 даје предност у односу на западне ловце, истиче аутор чланка.

Аутор је посебну пажњу посветио активној фазној антенској решетки. Смештена у носу авиона, она ракетама обезбеђује високу прецизност и онемогућава скривање непријатељских авиона.

Колумниста је објаснио да маневарски ловци већ одавно знају како да искористе ограничено „видно поље“ сензора авионских ракета, крећући се изван радарског опсега.

„К-77М решава овај проблем: она би могла да постане најефикаснија ракета дугог домета класе ваздух-ваздух на свету“, нагласио је аутор.

Према његовом мишљењу, К-77М може да одигра кључну улогу у враћању ракетне предности коју је Русија имала последњих година Хладног рата и у припреми руског ваздухопловства за супротстављање претњама нове генерације, као што је ракета АИМ-260 која се сада развија у Сједињеним Америчким Државама.

Није познато колико ће широко бити развијена производња нових руских ракета, али ако се појаве близу граница НАТО-а, земље алијансе би требало озбиљно да се забрину, закључио је експерт.

Додик открио - формирано пет експертских тимова за спорне одлуке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји