Најновије

УКРАЈИНСКА ДИВЕРЗИЈА У ДОНБАСУ: Заробљен представник ЛНР

Током преговора Контакт групе, украјинска страна је грубо прекршила све преузете обавезе и договоре, саопштава Управа народне милиције ЛНР.

Украјинска војска (Фото: министарство одбране Украјине)

Тако су данас, у договору са украјинском страном у Заједничком центру за контролу прекида ватре, запослени у предузећу „Луганск АВТОДОР“ извели радове на чишћењу пута у зони пункта „Первомајск - Золотоје“.

У том тренутку, диверзантско -извиђачка група у саставу 24 бригаде оружаних снага Украјине извршила је оружани напад, користећи пешадијско оружје и заробили су једног од посматрача Представништва ЛНР у Заједничком центру за контролу прекида ватре.

Народна милиција подсећа да су сви запослени у Представништву ЛНР у Центру ненаоружани, што су користили припадници Оружаних снага Украјине.

Тако је украјинска војска, упркос овим безбедносним гаранцијама представништва Украјине у Заједничком центру за контролу прекида ватре грубо прекршила споразуме из Минска.

'’Не искључујемо чињеницу да је ову акцију планирала команда 24 бригаде у светлу предстојећег доласка председника Украјине Зеленског у зону Операције здружених снага, како би се наклонила и примила награду од шефа државе.

Позивамо међународне организације за мониторинг и људска права да обрате велику пажњу на криминалне радње украјинске стране и присиле украјинске оружане формације да испуне своје обавезе у складу са споразумима из Минска'’, поручено је у НМ ЛНР.

У којим земљама је ангажована вагнерова група, сазнајте ОВДЕ.

извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји