Најновије

ПУТИН О СПЕЦИЈАЛНОЈ ВОЈНОЈ ОПЕРАЦИЈИ: Идемо корак по корак

„Наша дужност према сећању на милионе жртава Другог светског рата је да оштро реагујемо на покушаје фалсификовања историје, да се супротставимо ширењу. било каквог облика неонацизма, русофобије и расизма“, каже руски председник.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Руска војска јасно испуњава све задатке, корак по корак ослобађајући земљу Донбаса, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Данас, у току специјалне војне операције, наши војници, заједно са борцима Донбаса , часно испуњавају своју дужност, борећи се за Русију, за миран живот у Доњецкој и Луганској Народној Републици.

Они јасно испуњавају све постављене задатке. , корак по корак ослобађајте земљу Донбаса“, рекао је Путин на отварању војно-техничког форума „Армија 2022“ у парку „Патриот”, преноси РИА Новости.

„Руски народ је поносан на своју војску и морнарицу, истакао је руски председник

„Наш народ је поносан на своју војску и морнарицу, на професионализам и храброст својих бранилаца. У сваком тренутку поуздано су чували суверенитет и безбедност Отаџбине, доносили слободу другим народима“, додао је Путин.

Владимир Путин најавио је потребу да се оштро одговори на покушаје фалсификовања историје Другог светског рата, манифестације неонацизма, русофобије и расизма.

„Не треба заборавити поуке страшне трагедије до које је нацизам довео човечанство у 20. веку. Наша дужност према сећању на милионе жртава Другог светског рата је да оштро реагујемо на покушаје фалсификовања историје, да се супротставимо ширењу. било каквог облика неонацизма, русофобије и расизма“, рекао је руски председник.

Председник Путин је рекао да Русија искрено цени чврсте везе с државама Латинске Америке, Азије и Африке и спремна је да понуди савезницима и партнерима најсавременије видове наоружања.

Према његовим речима, скоро све врсте руског наоружања које се нуди за извоз више пута су примењиване у стварним борбеним дејствима.

„Русија искрено цени историјски чврсте, пријатељске везе с државама Латинске Америке, Азије и Африке, засноване на поверењу. Спремна је да понуди савезницима и партнерима најсавременије видове наоружања, од стрељачког оружја до оклопне технике и артиљерије, борбене авијације и беспилотних летелица“, рекао је Путин.

Он је такође захвалио руским произвођачима оружја на раду за добробит земље, „за победу, технолошки и индустријски развој“ Русије.

Руски лидер додао је да се Русија залаже за најшири свеобухватни развој војно-техничке сарадње, што је посебно важно у условима формирања мултиполарног света.

О ситуацији око Тајвана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји