Најновије

УСКОРО СЕРИЈСКА ПРОИЗВОДЊА Русија завршила испитивање граната за заштиту од навођених ракета

Русија је завршила државна испитивања специјалних граната које могу да заштите људе и технику од удара високо прецизних навођених ракета, изјавили су Спутњику у државној корпорацији „Ростех“.

Фото: Принтскрин

„Ручна граната РДГ-У која обезбеђује маскирање војске и технике од високо прецизног оружја је успешно прошла државна испитивања“, саопштили су у компанији.

Додали су да је тренутно у току формирање документације након чега ће почети експлоатација граната у војсци и серијска производња.

Универзална ручна димна граната је произведена у Централном научно-истраживачком институту за прецизну машиноградњу ЦНИИточмаш (део концерна „Калашњиков“) у циљу заштите од навођених ракета које имају инфрацрцвено навођење као и од оружја са термичким системима циљања.

Граната делује по комбинованом принципу: са једне стране, апарат који ствара дим формира такозвану завесу у ваздуху, а са друге стране — специјалан елемент за активирање дима, који се налази у РДГ-У, омогућава стварање завесе на дуже време. Граната је већ патентирана.

Напад на Придњестровље постаје последња шанса Кијева

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји