Најновије

ЋЕЛИЈЕ ИД НАНЕЛЕ СНАЖАН УДАРАЦ ИРАЧКИМ СНАГАМА: Багдад немоћан у борби са подмуклим терористима (ФОТО)

Ћелије ИД у Ираку настављају да нападају владине снаге и локалне провладине фракције у различитим деловима земље. Терористи ИД су 8. јула лансирали ракету "Град" 122 мм на рафинерију нафте Сајнија у северној провинцији Саладин. Као резултат напада нису забележени губици.

ИД (Фото: southfront.org)

Терористи су 12. јула оборили дрон тзв. "квадкоптер" ирачке Федералне полиције у близини града Махдије у северној провинцији Киркук. Новинска агенција ИД, "Амак", поделила је снимке обореног дрона. 

Терористи ИД су 14. јула уништили четири камиона у Касри у западној провинцији Анбар. Два камиона била су у власништву ирачке полиције, док су друга два била у власништву бораца провладиних племенских мобилизационих снага.

ИД је био врло активан у северним и западним деловима Ирака. Ћелије терористичке групе у овим регионима редовно врше нападе.

Ирачке владине снаге појачавају своју операцију против ИД. Ипак, постиже се врло мало. Терористичка група дубоко је укорењена у неким деловима Ирака, посебно у свом историјском упоришту Анбару.

С-500 “Прометеј” способан да свако америчко најмодерније наоружање претвори у прах. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји