Најновије

ИЗРАЕЛ ИСПАЛИО САЛВУ РАКЕТА НА СИРИЈУ: Експлозије далеко одјекнуле, ПВО урадио све што је могао (ФОТО/ВИДЕО)

Касно увече 19. јула, низ израелских удара погодио је Алепо, област на северу Сирије, наводи Сиријска арапска новинска агенција.

Напад на Сирију (Фото: принтскрин)

Ваздушни напади су циљали фабрике ал-Сафира, 21 км јужно од града Алепа. Комплекс, у којем је Сирија складиштила део свог хемијског оружја пре договора из 2013. године, сада развија и производи конвенционално оружје и муницију за сиријску арапску војску.

Према сиријским изворима, сиријске арапске снаге ПВО пресреле су неколико израелских пројектила, наводно не мање од три.

Упркос неким успешним пресретањима, забележено је неколико експлозија у фабрикама ал-Сафире. Снимци експлозија подељени су на друштвеним мрежама.

Ово није био први израелски напад на ал-Сафиру. Дана 11. септембра 2020. године низ израелских ваздушних удара погодио је војни комплекс наносећи ограничену штету.

Недавни удари на Сирију део су израелске војне кампање "Рат између ратова". Кампања треба да потисне Иран и његове савезнике из Сирије, као и да их спречи у развоју њихових офанзивних способности. Ниједан од ових циљева још није постигнут.

Русија тестирала С 500! Ово је најбруталнији одговор стелт авијацији САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји