Најновије

ДНР: Ухваћена још два плаћеника из Велике Британије- одбијају да сарађују

Још два Британца су ухапшена и оптужена за“најамничке активности“ на територији у источној Украјини, јавила је у петак руска државна новинска агенција ТАСС.

Фото: РИА

ТАСС се позива на извор у структурама власти Доњецке Народне Републике (ДНР) и који је рекао да су покренути кривични случајеви и подигнуте оптужнице против Дилана Хилија и Ендру Хила по члану 430 злочина ДНР.

Речено је да оба мушкарца одбијају да сарађују.

Министарство одбране Русије објавило је 29. априла видео снимак на коме се види повређени Британац заробљен у Украјини, који је рекао да се зове Ендру Хил и који је говорио са британским акцентом.

Министарство је саопштило да се он предао руским трупама у региону Миколајив на југозападу Украјине, најмање 80 километара западно од ДНР, и да је носио оружје.

Заробљени мушкарац, који је носио маскирну униформу, рекао је својим испитивачима да је из Плимута у јужној Енглеској и да има четворо деце и жену.

Такође 29. априла, британски Би-Би-Си је цитирао непрофитну хуманитарну групу Пресидиум Нетворк која је рекла да је Дилан Хили био хуманитарни волонтер и да је био заробљен на контролном пункту у јужној Украјини заједно са другим волонтером, Полом Уријем.

О демонстрацијама у Либији прочитајте и погледајте ОВДЕ.

Извор: србин.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји