Најновије

НАТО БАЗА НА 200 КИЛОМЕТАРА ОД САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Реакција Русије

Распоређивање база НАТО-а неће заштитити, већ угрозити становнике градова са војном инфраструктуром, изјавио је Вјачеслав Володин, председник Државне думе Руске Федерације.

НАТО и Русија (Илустрација: Правда)

Коментаришући изјаве градоначелника Лапенранте у Финској, који је предложио да се у граду постави база НАТО-а због „осећаја сигурности“, он је казао да је политичар погрешио и појаснио да распоређивање НАТО база неће заштитити Финску или Шведску.

„У случају избијања непријатељстава, удари се првенствено наносе на војну инфраструктуру непријатеља“, навео је Володин, прецизирајући да ће становници градова са базама НАТО-а, супротно очекивањима, бити само нападнути.

Треба напоменути да је удаљеност од Санкт Петербурга до Лаппеенранта 200 км, до Виборга 60 км. Град се заправо налази на руско-финској граници.

Градоначелник Кимо Јарва изразио је жељу да његов град постане дом за НАТО базу. Он сматра да ће нови „осећај сигурности” подстаћи улагања.

„Чуо сам да се размишља о изградњи аеродрома. То би се могло искористити ако Одбрамбене снаге то желе. Не могу ништа да кажем о распоређивању Одбрамбених снага и војних јединица, нисам стручњак“, цитира градоначелника државна телевизијска и радио компанија Иле.

Међутим, Јарва се нада да ће се „једног дана рат завршити“ и да ће Руси и Финци поново моћи да путују преко границе. Према његовом мишљењу, улазак у НАТО „неће ометати кретање обичних људи“.

О '’дешејтанизацији'’ Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји