Најновије

ОТВОРИО СЕ НОВИ ФРОНТ! Џихадисти из Појаса Газе гранатирали Израел са више од 100 ракета! (ВИДЕО)

Исламски џихад преузео је одговорност за ноћашње ракетирање јужног и централног дела Израела из Појаса Газе и навели су да је испаљено више од 100 ракета, преноси Тајмс оф Израел.

Фото: Јутјуб

Њихов портпарол је рекао да та организација преузима одговорност за вечерашње ракетирање градова у јужном и централном Израелу и упозорио је да је то „само почетак одговора“ на убиство команданата групе Тајсера Џабарија.

Израелска власт данас је издала упозорење о могућим ракетним ударима Палестинаца на израелске градове.

Током дана тим поводом огласиле се се сирене у централним и јужним областима земље, преноси Ројтерс.

Египат посредник, људи на улицама Хеброна

Египат посредује између Израела и Палестинаца како би спречио ескалацију након израелског удара на појас Газе, известио је данас државни телевизијски канал.

Такође, у граду Хеброну након израелских удара на појас Газе избили су протести. На снимцима се види како јуди пале гуме.

Подсетимо, израелска војска напала је данас мете у Гази, саопштено је у објави коју су данас пренели медији, преноси ЦНН.

У изјави је саопштено да мете које су гађане припадају Исламском џихаду, мањој од две главне милитантне групе у Гази. Операција је добила назив „Зора“.

Продуцент ЦНН у Гази видео је како медицински радници износе два тела из зграде која се зове Торањ Палестина, а која је погођена у једном од напада. Из болнице Шифа у Гази потврдили су да су допремљена тела две убијене особе, а да има око 20 рањених.

Палестински званичници саопштили су да је у нападима убијено најмање осам особа, а рањено 40, јавио је АП, док је израелска војска саопштила да је гађала циљеве у Гази, након вишедневних тензија насталих због хапшења лидера палестинских милитаната Басама ал Садија.

Према њиховим подацима у ударима је погинуло 15 особа.

У саопштењу Исламског џихада наводи се следеће: „Непријатељ је почео рат, нишанећи наше људе, и ми имамо дужност да бранимо нас и наш народ, те да не дозволимо непријатељу да му прођу ове акције“.

У појасу око Газе проглашена је „специјална ситуација“, саопштила је Војска Израела.

Убијен командант

Један од команданата палестинског покрета Исламски џихад убијен је у израелским ударима, саопштио је данас званичник ове милитантне групе.

Палестински званичници истовремено су саопштили да је у израелским нападима убијено најмање осам особа, укључујући команданта милитаната, а рањено њих 40, јавио је АП.

У међувремену, израелска војска саопштила је да је гађала циљеве у Гази, након вишедневних тензија насталих због хапшења лидера палестинских милитаната, Басама ел Садија, преноси Ројтерс.

Како је навео портпарол израелске војске, према њиховим подацима, у ударима је погинуло 15 особа.

Лидера палестинских милитаната Садија су раније ове седмице ухапсиле израелске снаге током напада на град Џенин на Западној обали.

Након тог хапшења, Израел је затворио све прелазе у Гази као и неке оближње путеве страхујући од одмазде палестинске милитаната чије упориште је у Гази.

Израелски министар одбране Бени Ганц наредио је позивање до 25.000 резервиста у вези са текућом војном операцијом у Појасу Газе, саопштила је прес служба званичника. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји