Најновије

ЈОШ ЈЕДНА НУКЛЕАРНА СИЛА РАДИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Уједињени са Пољском у помоћи Украјини

Пољска више није само транзитна држава за пребацивање пакистанског оружја у Кијев. Како преноси Економик тајмс, Варшава је потписала меморандум о разумевању са пакистанском компанијом DMI Associates о испоруци оружја Украјини. Претпоставља се да ће канадска фирма деловати као посредник.

Пољска и Пакистан (Илустрација: ФАН)

Како преноси Економик тајмс, Варшава је потписала меморандум о разумевању са пакистанском компанијом ДМИ Ассоциатес о испоруци оружја Украјини. Претпоставља се да ће канадска фирма деловати као посредник.

Медији јављају да је Исламабад спреман да преко Пољске извози преносиве ПВО системе Anza Mark-II у Украјину. Познато је да су пакистанске и пољске компаније Millennium Technologies (Карачи) и Omida Sea and Air (Гдиња) већ договориле питање транспорта.

Историја се понавља

У септембру прошле године појавили су се докази да је Велика Британија кријумчарила оружје у Украјину преко тајног ваздушног моста преко Пакистана.

Ваздухопловна база Нур Хан у Равалпиндију постала је више него само део руте коју Лондон користи за војне летове до румунског међународног аеродрома. Аврам Јанку преко британске ваздушне базе у Средоземном мору. Ово је кључна фаза у транспорту војне опреме и муниције за Оружане снаге Украјине.

На друштвеним мрежама су се чак појавили снимци који показују распакивање пакистанских граната, које су, према речима стручњака, направљене пре само неколико месеци. Вероватно баш за потребе украјинске војске.

Тада је у медије процурила информација да ће Пакистан послати 159 контејнера муниције у Украјину. И ово опет није прошло без Пољске. Речено је да ће артиљеријске гранате и разно друго наоружање бити испоручено у Украјину преко луке Гдањск, где ће терет стићи из луке Карачи.

Исламабад све пориче

Пре неки дан, портпарол пакистанског министарства спољних послова Мумтаз Захра Балох рекла је да се њена земља придржава „политике неинтервенисања“ у војним сукобима који се дешавају у другим државама.

Важно је напоменути да је Пакистан још једна у низу земаља које поседују нуклеарно наоружање, а умешана је у конфликт у Украјини наоружавањем исте.

О ситуацији код Бахмута прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји