Најновије

ХЕЗБОЛАХ ПОСЛАО БОРЦЕ НАДОМАК АМЕРИЧКИХ БАЗА: Донети лансери ракета и противавионски топови, спрема се опасан удар!

Либански Хезболах распоредио је борце на периферији града Мајадина у сиријском Деир ез Зору, известила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) 16. јула.

Хезболах. (Фото: Јутјуб)

Борци Хезболаха заузели су базу у рушевинама Шаблија у којој су били ирачки борци "Лива Абу ал-Фадал ал-Абаса", коју подржавају Иранци. Ирачани су евакуисали базу неколико сати пре доласка снага Хезболаха.

Према СОХР-у, Хезболах је распоредио ракетни бацач и низ противавионских топова од 23 мм у близини своје нове базе.

- Разлози предаје војне базе Хезболаху и даље су непознати - навела је у свом извештају надзорна група са седиштем у Лондону.

Хезболах одржава врло мало присуство у јужном делу Деир ез Зора, где су сиријске и ирачке снаге које подржава Иран, присутне да се супротставе ИД-у и чувају сиријско-ирачку границу.

Ал-Мајадин се налази неколико километара од база коалиције под вођством САД на источној обали реке Еуфрат. Шест напада извршено је на базе у последње три недеље. Снаге подржане од стране Ирана наводно су стајале иза напада.

Распоређивањем снага у близини Мајадина, Хезболах очигледно жели да повећа своје присуство на главној линији фронта са америчким снагама у Сирији.

Турски брод пуцао у кипарску обалску стражу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube