Најновије

БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ КРЕЋУ У МИСИЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ И КИНЕ: Ово су им циљеви

Британске специјалне снаге кренуће у нову тајну мисију против Русије и Кине, пише Тајмс позивајући се на бригадира Марка Тотена.

Британска војска (Фото: army.mod.uk)

Према његовим речима, специјалне ваздухопловне и бродске службе спроводиће опасније операције против других држава. Рекао је да ће водити "будуће специјалне снаге" Британског маринског корпуса, које ће помагати специјалним снагама у борби против тероризма и супротстављању плаћеницима широм света. Ова група ће обухватити четири хиљаде људи, пише лист.

Према речима саговорника Тајмса, специјалне снаге треба да се усредсреде на сложеније и сложеније мисије против Русије и Кине. За ово им је потребно „знање и искуство правих стручњака“.

"А ми можемо извршавати неке задатке, попут, на пример, антитерористичких активности на мору или заједничких операција, које су тешке и праћене већим ризицима", рекао је Тоттен.

Претпоставља се да специјалне снаге могу да раде заједно са британском обавештајном службом МИ6. Они ће надгледати војне и обавештајне јединице Русије и Кине.

Према изворима у војсци, специјалне снаге такође могу да обуче поморске снаге земаља у близини Јужнокинеског мора за одбрану од Кине.

Крајем јуна, британски разарач Дефендер прешао је руску границу у близини рта Фиолент на Криму. Руски гранични брод је, након поновљених упозорења, отворио ватру са упозорењем, а авион Су-24М бомбардовао је ток кретања брода.

Министарство одбране Уједињеног Краљевства и владина канцеларија рекли су да је брод „мирно прошао територијалним водама Украјине и нико на њега није пуцао“, а Русија је изводила „вежбе“. Међутим, новинар на броду разарача је потврдио да је разарач намерно прешао границу.

Шта се спрема у Нагорно-Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube