Најновије

Оборена два украјинска Су-25, погођена складишта муниције и горива

У протекла 24 сата руска авијација је уништила два украјинска авиона Су-25 у области Угљедара и Андрејевке у Доњецкој Народној Републици.

У области Угљедара и Чернова у Доњецкој Народној Републици и у Канцеровки у Запорошкој области уништена су два складишта горива за војну технику и три складишта артиљеријске муниције украјинске армије.

Групација „Исток“ Оружаних снага Русије је током офанзивних дејстава у јужнодоњецком и запорошком правцу ликвидирала до 60 војника у протекла 24 сата, а погођена су и два складишта горива и три складишта муниције.

У правцу Доњецка одреди групације „Југ“ Оружаних снага Русије су током офанзивних дејстава заузели боље позадинске положаје. У протекла 24 сата ликвидирано је више од 40 противничких војника и уништено осам јединциа технике, укључујући америчку хаубицу М109 „паладин“ и контрабатеријски систем AN/TPQ-50.

Руски системи противваздушне одбране су током протеклог дана пресрели седам пројектила испаљених из система „Ољха“, „Ураган“ и ХИМАРС у ЛНР, ДНР, Запорошкој и Херсонској области, а оборена је и једна ракета „харм“.

У протекла 24 сата у краснолиманском правцу убијено је или рањено до 70 украјинских војника, док је у правцу Купјанска руска артиљерија ликвидирала више од 20 украјинских војника, једно оклопно возило и хаубицу.

У Очакову, у Николајевској области, уништена је радарска станица ракетног комплекса С-300.

У областима насеља Дудчани и Токаревка у Херсонској области и Червоногригоровка у Дњепропетровској области погођена су четири складишта с муницијом.

Руска оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија су током протеклог дана уништиле укупно 83 артиљеријска одреда на ватреним положајима, као и људство и војну технику у 119 подручја.

Велики пробој код Соледара, напредак у Угледару, Зеленски признаје да губе на фронту (МАПА)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји