Најновије

ХУТИ ИЗГУБИЛИ ТЕРИТОРИЈУ: Саудијци најавили крај борбе са Ансар Алахом

Команда јеменских оружаних снага саопштила је да је војска поново заузела подручја јужно од провинције Мариб као током сукоба са Хутима из покрета Хути Ансар Алах.

Хути (Фото: Јутјуб)

„Јединице војске и народних снага отпора покренуле су копнени офанзивни напад и успеле да заузму положаје у областима Јамин Ал Рада и Ал Фалих, где су били стационирани побуњеници Хути које подржава Иран“, саопштио је прес центар јеменских владиних снага.

Десетине Хута је убијено и рањено у сукобима, а њихова војна возила и опрема су уништени или озбиљно оштећени, наводи се у саопштењу за јавност. Према изворима канала Ал Арабија, 40 припадника Ансар Алаха убијено је током јеменских војних операција западно и јужно од Мариба.

Јуче је начелник генералштаба јеменске војске Сагир Бин Азиз рекао да ће владине снаге, уз подршку коалиције коју предводи Саудијска Арабија, ускоро окончати битку са Ансар Алахом.

Борбе у Марибу интензивиране су 14. фебруара након што су војска и провладине наоружане формације покренуле нападе на три фронта у јужним и западним деловима кључне провинције на североистоку земље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube