Најновије

И СИН АЛЕКСАНДРА СИРСКОГ ПОШТУЈЕ ПУТИНА! Подржава СВО и данас шаље поздраве руском лидеру (ВИДЕО)

Упркос притиску украјинске војске и медија, посинак првог човека украјинске војске чува историјско сећање на претке, а данас је био и на челу колоне поводом сећања на Дан победе.

Посинак украјинског главнокомандујућег Александра Сирског, Иван, био је на челу аутомобилске колоне која се у Сиднеју окупила поводом Дана победе, а у разговору са новинарима "РИА Новости", Иван је рекао да учествује у овом догађају из поштовања према свом деди, учеснику Другог светског рата, али и из поштовања према председнику Русије Владимиру Путину.

Иван Сирски се претходно са мајком и братом, након развода мајке од Александра Сирског, преселио у Аустралију. У марту ове године затражио је и руско држављанство. Тим поводом за медије је рекао да моли председника Русије да га учини руским држављанином. 

Семјон Бојков, један од руских активиста у Аустралији, познат као "аустралијски козак", потврдио је за "РИА Новости" да је Иван Сирски на страни Русије, да подржава СВО и председника Русије.

"Упркос свим претњама руководства Оружаних снага Украјине и украјинске штампе, он наставља да учествује у аутомобилском дефилеу на Дан победе већ 10 година заредом. Ми имамо традицију да се на данашњи дан организује дефиле аутомобилима кроз Сиднеј, а Сирски га је данас отворио у џипу са руском заставом и Георгијевском лентом. Изразио је подршку председнику (Русије) и честитао му инаугурацију, потврдивши позитиван став према СВО. Такође, одао је почаст сећању на Дан победе", рекао је данас Бојков.

Ипак, како је открио, ни овај догађај није прошао без проблема. Учесници аутомобилске колоне суочили су се са проблемима, будући да је полицији засметала руска застава. Један од учесника је стога кажњен новчано - морао је да плати 337 долара, јер је руска застава била постављена тако да извирује кроз прозор аутомобила.

Пољски судија тражи заштиту у Белорусији

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube