Најновије

Најпоузданије марке возила по "carVertical" апликацији

Возило које се квари доводи до фрустрираног власника. Кашњење, срамота и трошкови поправке могу направити ноћну мору од вашег живота. Поузданост подразумева квалитет који треба да тражите у половном аутомобилу. Па онда, које су најпоузданије марке аутомобила? У наставку, наћи ћете "carVertical" ранг листу најпоузданијих аутомобила, како бисмо вам помогли на донесете одлуку поткрепљену правим информацијама.

Хајде прво да накратко објаснимо процес.

Како се процењује поузданост аутомобила?

Саставили смо листу најпоузданијих марки аутомобила користећи критеријум који много открива - оштећења.

Резултати су засновани на извештајима историје аутомобила на "carVertical" апликацији. Рангирање половних аутомобила које ћете видети је изведено на основу процента оштећења сваке појединачне марке аутомобила од укупног броја анализираних аутомобила.

Хајде да кренемо са листом најпоузданијих марки половних аутомобила.

1. KIA - 23,47%

Слоган КИА-е " Моћ да изненади " је свакако дорастао задатку. Чак и са више од 1.4 милиона возила које произведе сваке године, јужнокорејски произвођач аутомобила заузима прво место са само 23,47% од укупно анализираних модела који су претрпели оштећења. 

Али најпоузданија марка аутомобила не може бити без иједне мане, и ова возила су склона: 

  • Уобичајенима кварови електричног серво управљача
  • Кварима ручне кочнице 
  • Могућим кваровима на филтеру крутих честица (ДПФ)

Фокус аутокомпаније на поузданост не треба да чуди, модели марке КИА су познати по напредним безбедносним системима, укључујући систем избегавања чеоног удара, аутономно кочење у изненадним ситуацијама и систем за контролу стабилности.

 

2. Hyundai - 26,36%

Хјундаи фабрика из Улсана је највеће постројење за производњу аутомобила у Азији, простирући се невероватних 5 милиона квадратних метара. Хјундаи заузима друго место са оштећењима која су се десила код 26,36% од укупног броја анализираних аутомобила.

Међутим, половни Хјундаи аутомобили имају и следеће честе кварове: 

  • Корозија задњег подоквира
  • Проблеми са ручном кочницом
  • Слаба шофершајбна

Па зашто онда тако висок положај на листи најпоузданијих? Зато што је Хјундаи једина фабрика аутомобила која производи сопствени челик изузетно високе чврстоће. Овај аутопроизвођач такође производи и Генесис, један од најбезбеднијих аутомобила на свету. 

 

3. Volkswagen - 27,27%

У значењу " Кола за народ " , Волксwаген је произвео легендарну " Бубу ", икону двадесетог века која је продата у више од 21.5 милиона примерака. Ова аутокомпанија заузима треће место на царВертикал-овој листи најпоузданијих марки аутомобила, са оштећењима у 27,27% случајева од укупног броја анализираних аутомобила. 

Иако чврсти, Волксwаген аутомобили се често сусрећу са кваровима, а најчешће са:  

  • Кварови пливајућег замајца 
  • Кварови на мануелним мењачима
  • Проблеми са модулом система за спречавање блокирања точкова при кочењу (АБС) и система за електронску контролу стабилности (ЕСП)  

Волксwаген тежи томе да заштити путнике аутомобила различитим безбедносним мерама попут адаптивног темпомата, системом кочења у случају непосредног судара и системом детекције мртвог угла.

 

4. Nissan - 27,79%

Ниссан је био водећи произвођач електричних возила дуго времена пре него што је Тесла освојио свет. Између осталог, производио је и свемирске ракете, а овај јапански произвођач дошао до процента од 27,79% од укупног броја анализираних марки аутомобила. 

Али, колико год да су издржљиви, Ниссан возила су рањива на:

  • Кварови на диференцијалу
  • Веома честа корозија на централној шини шасије 
  • Измењивач топлоте на аутоматским мењачима може отказати 

Ниссан је увек истицао безбедност развијајући иновативне технологије, као што је концепт зонске заштите тела, Сигурносни штит 360 и интелигентна мобилност. 

 

5. Mazda - 29,89%

Након почетка пословања као фабрика чепова, јапанска компанија је прилагодила свој први мотор намењен за бродове, нуклеарна постројења и локомотиве. Мазда је задржала оштећења на 29,89% од свих анализираних модела у царВертицал бази података.
 
Најчешће, ова возила су подложна:

  • Кваровима турбо погона на Скyацтиве Д моторима 
  • Кваровима заптивки на млазницама за убризгавање горива код дизел мотора
  • Веома честим кваровима АБС пумпе

Осредњи учинак на листи Мазди ипак не пориче импресивне безбедносне функције њених модела. На пример, Маздин и-Ацтивесенсе систем обухвата напредне технологије које препознају потенцијалне опасности, спречавају несреће и смањују тежину судара. 

 

6. Audi - 30,08%

На латинском језику значи " слушати", и представља превод презимена његовог оснивача. Ауди прати репутација луксузних аутомобила високих перформанси, па чак и када су је у питању половни аутомобил. Пре спајања са Волксwаген групом, Ауди је био уједињен са још три марке аутомобила, чинећи тако Ауто Унију ГТ. Лого састављен од четири прстена симболише управо тај спој.

Ауди је испустио пето место са тесном разликом и процентом од 30,08% од укупног броја анализираних модела који су претрпели оштећења. 

Аутомобили ове аутомобилске компаније показују склоност ка следећим кваровима:
 

  • Интензивно хабање квачила
  • Кварови серво управљача
  • Кварови ручног мењача

Зачудо, Ауди има дугу историју бриге о безбедности, спроводећи први тест судар пре више од 80 година. У данашње време, овај немачки произвођач аутомобила долази са неким од најнапреднијих активних и пасивних безбедносних система, као и система за асистенцију возачу. 

 

7. Ford - 32,18%

Оснивач аутомобилске компаније, Хенри Форд, обликовао је данашњу аутомобилску индустрију својим изумом револуционарне "покретне производне линије", што је смањило време производње аутомобила са 700 на само 90 минута. Стога, нејасно је како тако признати произвођач аутомобила има тако низак пласман, али подаци царВертицал показују оштећења код 32,18% од свих анализираних Форд модела.
 
Фордови модели изгледа да често доживе: 

  • Кварове пливајућег замајца 
  • Кварове квачила и пумпе серво управљача 
  • Кварове на ЦВТ аутоматском мењачу 

Овај амерички произвођач аутомобила је увек стављао акценат на безбедност возача, сапутника и возила у целини. Прави пример тога је Фордов систем сигурносних надстрешница, које активирају завесасте ваздушне јастуке у случају бочних судара или незгода са превртањем. 

 

8. Mercedes-Benz - 32,36%

Славни немачки произвођач аутомобила је увео оно што се сматра првим аутомобилом на бензин још 1886. године. Без обзира да ли је у питању нов или полован, Мерцедес аутомобили просто асоцирају на луксуз, па ипак, према царВертикал листи, чак 32,36% од свих анализираних модела Мерцедеса су претрпели оштећења.

Упркос изванредном квалитету, Мерцедеси болују од следећих проблема: 

  • Фарови су подложни продирању влаге
  • Кварови заптивки на млазницама за убризгавање готива код дизел мотора
  • Врло чести кварови Сенсотрониц кочионог система 

Али аутомобил са слоганом " Најбољи или ништа" је као пионир поставио основе дизајна, технологије и иновације у аутомобилској индустрији. Од раних верзија АБС система до Пре-Сафе система, инжењери Мерцедес-Бенза су увели неколико безбедносних функција које се данас подразумевају у целој аутоиндустрији. 

 

9. Toyota - 33,79%

Ова јапанска аутомобилска компанија произведе више од 10 милиона возила сваке године. Праве и Тојоту Королу, најпродаванији аутомобил на свету са више од 40 милиона примерака продатих широм света. Запањујући податак је да је чак 33,79% анализираних Тојотиних модела претрпело оштећења. 

Тојотина возила се често сусрећу са следећим недостацима: 

  • Квар сензора висине задњег вешања 
  • Кварови на клими (А/Ц)
  • Склони су корозији

Упркос слабом пласману, јапански највећи произвођач аутомобила је још од шездесетих година прошлог века почео са спровођењем тест судара. У скоријем периоду, представио је другу генерацију безбедносног система Тоyота Сафетy Сенсе, низ активних безбедносних технологија са способношћу детекције пешака ноћу и бициклиста дању.

 

10. BMW - 33,87%

Ова баварска аутомобилска компанија почела је као произвођач авионских мотора. Након Првог светског рата су се ипак, пребацили на производњу моторних возила, и данас је водећа светска аутокомпанија која поизводи премиум аутомобиле. За само 0,09% разлике у односу на Тојоту, БМW је заузео последње место на ранг листи најпоузданијих аутомобила. Аутокомпанија из Баварске је забележила резултат од 33,87% оштећених аутомобила од укупног броја анализираних.
 
Половњаци БМW-а имају следеће недостатке: 

  • Кварови на АБС сензорима точка
  • Различити кварови на електроници
  • Проблеми са правилним поравнањем точкова

Најлошији скор БМW-ових модела збуњује, јер је БМW познат по својој иновативности. Овај немачки произвођач је чак развио програм истраживања безбедности и незгода како би помогао дизајнирање безбеднијих аутомобила. Али понекад, безбедност се не преводи као поузданост.

 

Да ли су поуздани половни аутомобили најтраженији?

Очигледно, најпоузданије марке нису у великој потражњи када се купује половно возило.

Већина људи их избегава као кугу. Изузев Волксwагена, топ 5 најпоузданијих марки аутомобила се уопште не могу пронаћи у листи најпродаванијих марки.

Питате се зашто? 

Па, међу маркама које се највише купују су неки од највећих и најстаријих произвођача аутомобила на свету. Уложили су милионе у оглашавање, маркетинг и стварање примамљиве слике о својим моделима.

Људи лако почну да се позитивно повезују са возилима које виде у филмовима, на ТВ-у или интернету.

Обично је марка оно што се продаје, а не производ.

 

Да ли су плацеви за продају половних аутомобила поуздани ?

Плацеви за продају половних аутомобила су минско поље за потенцијалног купца, највише због враћања километраже.

Враћање километраже, познато и као "Цлоцкинг" или манипулација одометром, је илегална тактика коју неки продавци користе како би изгледало да су возила прешла мању километражу.. 

Као што из горње слике можете видети, аутомобилима који се највише купују се најчешће враћа километража, са БМW-ом као водећом марком која заузима више од половине случајева.

Манипулација одометром омогућује продавцу да неосновано тражи већу цену, што представља потенцијалну превару купца који плати више за аутомобил у лошем стању.

И не само то, преварени купци се током времена могу додатно суочавати са прескупим поправкама.

 

Закључак

Без икакве сумње можемо рећи да су марке које прати репутација поузданости све само не поуздане, а опет, њихови аутомобили су и даље веома тражени.

Нажалост, најпоузданије марке аутомобила нису толико популарне.

Ако планирате куповину половног аутомобила, учините себи услугу и узмите извештај о историји возила пре неко што платите хиљаде за бедан превоз. 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА

TEST