Најновије

ЈЕ ЛИ ИМАТЕ ПАМЕТНИ ТЕЛЕВИЗОР У СОБИ? Ако је одговор потврдан, хакери већ знају ваше интимне разговоре!

Амерички ФБИ упозорава да су паметни телевизори, који се за разлику од обичних повезују на интернет, посебно подложни нападима хакера који тако могу да уђу у нечији дом.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

У објави на блогу огранка ФБИ-ја у држави Орегон тако се објашњава да интернет веза, иако омогућава приступ популарним сервисима као што је Нетфликс, омогућава и хакерима упад у нечији дом преко необезбеђеног телевизора, преко којег може онда доћи и до нечијег интернет рутера.

- Хакери такође могу преузети контролу над вашим неосигураним телевизором. На доњем делу спектра ризика могу мењати канале, играти се јачином тона и показивати вашој деци неприкладне видео снимке - пише ФБИ у тексту упозорења.

У најгорем случају, наставља ФБИ, хакери могу да укључе камеру и микрофон нечијег телевизора у спаваћој соби и тихо сајбер-прислушкују.

Осим тога, камера и микрофон који су уграђени у новије телевизоре, како би омогућли команде гласом и видеочет, хипотетички омогућавају и произвођачима телевизора, односно апликација који се на том ТВ-у користе, да неког прислушкују.

Хакери су, како се подсећа, у јануару ове године, већ упали у хиљаде Гуглових паметних уређаја.

Пазите се апликације коју користе милиони! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА