Најновије

Сони има озбиљне планове за виртуелну реалност и ПлејСтејшн 5

ВР технологија је у овој години узела озбиљан замах након што је једно време “спавала”, па су тако сва три водећа ПЦ играча на овом пољу представила нове уређаје, и Валве, и Окулус и ХТЦ.
Илустрација

Како полако добијамо све више информација о ПлејСтејшн 5, једно од питања које се намеће јесте и шта ће бити са ВР технологијом у новој генерацији.

Доминик Мелинсон, Сонијев вођа одељења за развој и истраживање, одговорио је на пар питања везаних за ВР и ПС5.

Пре свега, власници треутних ВР уређаја немају потребе да се брину, јер приликом лансирања ПС5 неће одмах бити и новог уређаја. Доминик каже да не желе да бомбардују фанове бројним стварима од једном које морају да купе и да то није порука коју желе да пошаљу.

Ипак, нови ПС ВР уређај ће свакако изаћи у неком тренутку, и планови око њега су озбиљни.

Пре свега, акценат је на комфору. Развија се бежична технологија за ВР кацигу, која би вас ослободила свих оних кабастих каблова који вам висе около и умањују угођај. Како ће то уређај учинити значајно скупљлим, иде се у праву да wирелесс буде додатак који се купује, а да основна верзија и даље буде са кабловима, за оне који не желе да плате папрено тај додатак.

У склопу комфора, велики акценат је и на тежини уређаја, и тренутно се ради на томе да се иста смањи колико је год то максимално могуће, и да се проради на форми, која ће боље у пријатније пријањати уз главе корисника.

Што се тиче технологије, поред очигледног побољшања квалитета слике, резолуције и изгледа текстура, Домоник сматра да је технологија праћења очију кљлучна за нове генерације ВР уређаја и нешто без чега у будућности ВР уређај неће ни долазити.

Осим тога, раде и на новим контролерима за ВР, јер када је ПСВР изашао, нису стигли и специјални контролери, већ се користе Мове контролери и стандардна ПлејСтејшн камера, што је био корак у правцу да сам уређај учине јефтинијим.

Све у свему, за фанове и љубитеље ВР технологије, ово је пуно узбудљивих вести, али ћемо морати да сачекамо још коју годину.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА