Najnovije

Gašić: Srbija ima čime da se ponosi!

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije danas su nastavili sa pripremama za vojnu paradu uz poruku ministra odbrane Bratislava Gašića da će ono što će prikazati 16. oktobra dokazati da Srbija ima čime da se ponosi.
Ministar Gašić (Foto: JuTjub)

Ministar Gašić (Foto: JuTjub)

Gašić koji je na platou između Palate Srbije i Dunava prisustvovao početku zvaničnih proba izrazio zadovoljstvo onim što je video. "To ide jako dobro, sve skupa angažovano je više od 4.500 vojnika i mislim da Republika Srbija ima čime da se ponosi", rekao je on. Gašić je pozvao sve građane da 16. oktobra u 15.30 sati dođu na prostor kod Palate Srbije i da s ponosom proprate sve što je Vojska Srbije pripremila, povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda. On je izrazio zadovoljstvo i odnosom vojnika prema pripremama za vojnu paradu. "Čuli ste vojnike sa koliko ponosa se pripremaju da izađu na pardu", rekao je Gašić. Prema njegovim rečima, svi pripadnici sistema odbrane su ponosni što će pred našim brojnim prijateljima prikazati sve veštine i sposobnosti kojima raspolaže Vojska Srbije. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković i gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovali su pripremama pripadnika Vojske Srbije za vojnu paradu. Diković je izrazio zadovoljstvo nivoom pripremljenosti jedinica i uverenje da će 16. oktobra pred brojnim gostima i građanima Vojska Srbje prikazati šta zna u najboljem svetlu. "Otpočeli smo i sa zajedničkim probama, a nivo pripremljenosti jedinica je zadovoljajući", rekao je načelnik genrealštaba dodavši da još imamo vremena da do 16. oktobra određene stvari popravimo. Diković je uveren da će to biti i uređeno, a da će na sam dan održavanja parade Vojska Srbije sve na najbolji način predstaviti građanima. Načelnik Generalštana Vojske Srbije je rekao i da će vojna oprema i sredstva naoružanja, koji će biti prkazani na pradi, pokazati da ne zaostajemo za državama u regionu.
Pročitajte još:Izbori u BiH – Dodik pretenduje na još jedan mandat!
"Što se tiče regiona ne zaostajemo ni po pitanju sredstava, vojne opreme niti u ljudstvu - od nekih smo brojniji po tehnici i po ljudstvu", rekao je Diković. Prema njegovim rečima, Rumunija je i po sredstvima i po ljudstvu brojnija, sa Bugarskom smo tu negde, a imamo više vojnika i sredstava naoružanja u odnosu na Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju... Diković je, takođe, izrazio zadovoljstvo entuzijazmom i voljom pripadnika Vojske Srbije iskazanom tokom priprema za vojnu paradu. Prema njegovim rečima, učešće na vojnoj paradi je profesionalni vrh karijere za svakog vojnika, a što pripadnici Vojske Srbije i pokazuju tokom priprema. Gradonačelnik Beograda je izrazio zadovoljstvo radom komunalnih službi koje su, takođe, angažovane na pripremama za održavanje vojne parade. Mali je najavio da će u narednim danima biti učinjen dodatni napor kako bi se učinilo sve što je neophodno da gradske službe u svom domenu rada doprinesu uspešnom održavanju vojne parade. Prema njegovim rečima, Beograd slavi sedam decenija od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, što je veliki istorijski trenutak i za prestonicu Srbije i za celu zemlju i zato je grad Beograd angažovao sve komunalne službe kako bi ta godišnjica protekla u najboljem redu. Uz tenkove, oklopne transportere, avione i helikoptere, kao i brojne jedinice pešadije danas su prikazana i nova sredstva naoružanja poput bespilotnih letilica koje se pripremaju za uvođenje u sistem naoružanja Vojske Srbije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA