Najnovije

Grafiti ISIS u Dečanima!

DEČANI - Na pomoćnim objektima u okviru manastirskog imanja u Visokim Dečanima ispisani su grafiti ISIS (Islamske države Iraka i Sirije), javlja RTV Kim.
ISIS u Dečanima (Foto: JuTjub)

ISIS u Dečanima (Foto: JuTjub)

"Chaliphate is coming" (Kalifat dolazi), "UČK" (Oslobodilačka vojska Kosova), "AKSH" (Albanska nacionalna armija), ispisani crvenom i crnom bojom, kao i neki grafiti na arapskom, primećeni su oko podneva na objektima manastirskog imanja. Najbliži grafiti su na baštenskoj kućici, oko 300 metara od manastirske crkve, dok su ostali ispisani po objektima u krugu od oko 500 metara. Samo jedan deo ovog imanja je ograđen zidom.
Pročitajte još: Eskalacija zlatnog rata: Rusija, Kina i Amerika!
O incidentu su odmah obavešteni Kosovska policija i Kfor, koji su došli na lice mesta. Tokom uviđaja, kojem je prisustvovao i iguman Sava Janjić i lokalni komandant Kfora pukovnik Angelo Mineli, grupa Albanaca sa udaljenosti oko stotinak metara nekoliko minuta je uzvikivala "UČK, UČK...", javlja RTV Kim i napominje da su trojica mladića iz ove grupe uhapšena. Na jednom od objekata, koji se nalazi na oko 150 metara od punkta italijanskog Kfora, pored grafita UČK, ISIS i AKSH, nalaze se i dva grafita na arapskom. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA