Najnovije

Advokatska komora Srbije: Netačni navodi Ministarstva pravde

BEOGRAD – „Navodi koji su u saopštenju Ministarstvu pravde objavljeni na internet stranici tog ministarstva o nekakavom postignutom dogovoru nisu tačni”, navodi se u saopštenju.

Nema dogovora  (Foto: juntston.eu)

Nema dogovora  (Foto: juntston.eu)

Advokatska komora Srbije, u pismu ministru pravde Nikoli Selakoviću navodi i da „ono što se nalazi na veb staranici ministarstva pravde , najprostoje rečno predstavlja dezinformaciju “. U pismu, dostavljenom medijima, a koje je potpisao predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević se navodi šta se dešavalo u vezi predloga o prekidu štrajka Ministarstva pravde kao i ko je sve bio prisutan. „Gospodine ministre veoma dobro znate da smo Vam istog popodneva saopštili da je predlog Ministarstva pravde u pogledu poreza prihvatljiv ali da i dalje ostaje naš zahtev, kao primarni za ukidanje ekskluzivnosti javnim beležnicima, te da se taj problem mora rešiti u hitnoj zakonskoj proceduri”, naveo je Đorđević.
Pročitajte još: Na bivšeg gubernatora Donjecka izvršen atentat
Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić naveo je u odvojem saopštenju da štrajk advokata i dalje traje „jer nikakav dogovor, bilo usmeni ili pismeni nije postignut u smislu teksta koji je obajavljen na sajtu Ministarstavo pravde”. Šoškić je naveo i da je tekstu koji je objavljen „aspsolutno neistinito prikazan ishod razgovora” koji je je vođen sa ministrom u vezi prekida štrajka. Ministarstvo pravde Srbije objavilo je ranije na svom sajtu tekst dogovora koji su, kako je navedeno, u petak postigli predstavnici advokature i ministarstva, a kojim je, pored ostalog, dogovoreno da se prekine štrajk advokata koji traje već mesec dana. U informaciji ministarstva se precizira da su dogovor postigli ministar pravde Nikola Selaković, predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević i predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić, a u prisustvu advokata Borivoja Borovića, Dragana Palibrka i Nemanje Berića. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA