Najnovije

DS: Vučić izbegava odgovornost

BEOGRAD - Demokratska stranka danas je ocenila da premijer Srbije Aleksandar Vučić izbegava odgovornost kao i da bi premijera trebalo neko da obavesti da reforme nisu smanjivanje plata i penzija i povećanje poreza.
Demokratska stranka foto: DS

Demokratska stranka foto: DS

DS u saopštenju, komentarišući jučerašnje izjave premijera, navodi da on jedino zna da daje "nova lažna obećanja i izbegava odgovornost" i pita kako drugačije tumačiti najnovije u nizu obećanja da ćemo 2016. godine biti zemlja sa najvećim rastom, i tvrdnju da on građanima smanjuje plate i penzije "zbog političkih nesposobnjakovića, od kojih su neki još na vlasti u Vojvodini“. Kako se kaže u saopštenju, vlada koju je vodila DS je u godini sa najmanje investicija imala tri puta više investicija "od obe Vučićeve vlade", a da o tome kakve "neznalice" i "nesposobnjakovići" vode Vladu Vojvodine najbolje govore nagrade fajnenšel tajmsa i UAE za najpovoljniju regiju za ulaganje i činjenica da je Vojvodina, pored Beograda, jedina u kategoriji razvijenih regiona. - Vučića neko mora da obavesti da sposobnost i reforme nisu kada Vlada Srbije, ne znajući šta drugo da radi, smanjuje plate i penzije, povećava poreze, zadužuje se do te mere da postaje evropski rekorder u zaduživanju, a da pritom za dve i po godine vladavine nije donela nijednu razvojnu meru, navode u DS. Umesto da stvore priliku za razvoj Srbije, politikom "stegnite kaiš i zube, a mi ćemo da stegnemo medije", pokušava se prikriti nesposobnost i odgovornost pripisati drugima. Uprkos činjenici da Vučić bolji život građanima obećava svakih šest meseci od 2012. godine, očigledno je da će se i ovaj, šesti put u istoriji Srbije kako Srbija ima plan za izlazak iz krize, završiti tako da će građani biti jedini koji će snositi teret krize, smatra DS. Premijer Vučić sinoć je izjavio da ima "čarobnjaka" koji pričaju o tome da ne treba smanjivati plate i penzije i dodao da su upravo ti oni koji su do toga doveli da su takvi rezovi neophodni, kao i da ima plan i da želi da ga sprovede, makar za to platio veliku političku cenu. Kako je dodao svako od tih "političkih nesposobnjakovića" od kojih se neki još na vlasti kao u Vojvodini na primer su samo pričali i pričaju bajke.
Pročitajte još:

Đerđ Matković novi ambasador Srbije u SAD

„Srbija nikada neće biti ruska gubernija“!

Vučić je naveo da, ukoliko nećemo da smanjujemo penzije i plate i fiskalni deficit poslanici treba da izglasaju za premijera bilo koga od njih i dodao "Izbraćemo Pajtića" pošto je čuda napravio za 14 godina u Vojvodini. Kako je rekao, ideja je da svi pokušamo da napravimo da u 2015. godini Srbija ima značajan rast, a da u 2016. bude jedna od tri zemlje sa najvećim privrednim rastom u Evropi. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA