Najnovije

Stevanović: Na putu ka EU nas tek čekaju neprijatne stvari!

BEOGRAD- Srbija je napravila iskorak ka Evropskoj uniji, ali treba da radi još mnogo i tek je čekaju "neprijatne stvari", izjavio je u ponedeljak državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.
Dragan Stevanović (Foto: Jutjub)

Dragan Stevanović (Foto: Jutjub)

On je u Privrednoj komori Srbije (PKS) na predstavljanju Izveštaja o napretku Srbije za 2014, kazao da Vladu Srbije očekuje rešavanje problema neefikasne državne uprave, restrukturiranje javnih preduzeća, kao i borba sa sivom ekonomijom. Stevanović je naglasio i da je opredeljenje ove Vlade fer tržišna utakmica i uspostavljanje evropskih standarda. "Ova Vlada se razlikuje od predhodnih jer proces evropskih integracija razumemo kao proces uspostavljanja standarda, tačnije funkcionalne privrede i zato što je hrabro ušla u proces reformi", naglasio je Stevanović. Prema njegovim rečima, na privredu Srbije pozitivno bi trebalo da deluju zakoni o radu, privatizaciji i stečaju, a kako je naglasio, država pokušava i da definiše još nekoliko uredbi za mala i srednja preduzeća. Stevanović je naveo i da je stopa nezaposlenosti u Srbiji smanjena zahvaljujući Zakonu o radu koji je i usvojen u cilju približavanja Srbije EU.
Pročitajte još:Imamo li novca? Srbija daje 5 miliona za obnovu Palestine!Putin u Beograd donosi na potpisivanje 7 ugovora!
Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport rekao je da je došlo do napretka u odnosima Srbije i EU naglasivši da je od velikog značaja usvajanjem niza zakona iz ekonomskog sektora kao i u medijskom sektoru. On je dodao da Vlada Srbije dalje mora da se usredsredi na ono što je ključno, a to je posebno vladavina prava, borba protiv korupcije, diskriminacije, slobodu izražavanja, reformu državne uprave, uporedo s dobrim ekonomskim upravljanjem. Prema njegovim rečima u narednih šest meseci, ključni fokus biće priprema terena za otvaranje poglavlja 23 i 24. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA