Najnovije

Advokati traže prijem kod Vučića

BEOGRAD - Advokatska komora Beograda saopštila je danas da će tražiti prijem svojih predstavnika kod predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića radi postizanja dogovora o zahtevima advokature, napominjući da su spremni da i dalje pregovaraju sa Ministarstvom pravde, ali pod "ravnopravnim uslovima".
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

U saopštenju Upravnog odbora AKB se precizira da se prijem kod premijera traži jer je "otežana komunikacija" sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem zbog njegovih istupa u medijima na štetu advokature. Advokati takođe zahtevaju da se ubuduće vrši audio snimanje svakog sastanka sa predstavnicima vlasti i vođenje zapisnika sa potpisima prisustnih zbog, kako se navodi, dezinformacije koju je Ministarstvo pravde prenelo na svom sajtu da je postignut dogovor između predstavnika AKB i Advokatske komore Srbije sa Ministarstvom pravde. "Advokatura je i dalje spremna na pregovore sa Ministarstvom pravde u cilju zaštite svojih profesionalnih interesa i građanskih prava, kao i zaštite prava građana u skladu sa pravilima profesije, ali pod ravnopravnim uslovima", navodi se u saopštenju. Dodaje se da advokati žele da rade kako bi obezbedili svoju profesionalnu i egzistenciju svojih porodica.
Pročitajte još:Sve više žena u vojsci Srbije!U Beogradu postavljen spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom
Upravni odbor AKB je takođe kritikovao vaninstitucionalno i saminicijativno sastajanje pojedinaca ili grupa advokata sa Ministrom pravde bez znanja Komore, jer kako se navodi, takvi postupci mogu da imaju "nesagledivo štetne posledice po jedinstvo u advokaturi. "Lična mišljenja se ne mogu smatrati stavom najviših organa advokatske komore a to su Skupština, Kongres, Upravni odbori...", napominje se u saopštenju. Beogradski advokati štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije su im se pridružile nedelju dana kasnije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA