Najnovije

Donjeck, granate na pogrebnu povorku

Najmanje pet civila je poginulo a deset je ranjeno u artiljerijskoj paljbi na selo Sartana nedaleko od Marijupolja. Vlasti za napad okrivljuju proruske snage.

Traju napadi u Donjecku (Foto: Novorossia)

Traju napadi u Donjecku (Foto: Novorossia)

Pres služba vlasti Marijupolja, koji kontroliše Kijev, saopštila je da su oko 15 sati po lokalnom vremenu "teroristi iz pravca Kominternova pucali na severnu periferiju sela Sartana", javlja agencija UNN, prenosi Tanjug. Na teritoriji sela eksplodiralo je nekoliko projektila, a stradali su civili koji su bili u pogrebnoj povorci.
Pročitajte još:ANALIZA: DSS postaje centar patriotskog bloka ili nova struja proevropske politike!?
Na mestu eksplozija rade spasioci i medicinski radnici, navodi UNN, dodajući da će biti pripremljeno obraćanje OEBS-u o kršenju primirja. Ta agencija ranije je prenela izjavu predstavnika Štaba za sprovođenje antiterorističke operacije Vladislava Seleznjova da su proruske snage oko 14.30 po lokalnom vremenu pucale iz artiljerije na punktove ukrajinske vojske u oblasti Sartane. "Palo je pet, šest granata. Posle toga su ekstremisti ispalili još šest projektila iz bacača Grad", rekao je Seleznjov, navodeći da među ukrajinskim vojnicima niko nije stradao. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA