Najnovije

DS traži ostavku ministra Stefanovića

BEOGRAD - Demokratska stranka danas je zatražila ostavku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ocenjujući da je odgovoran za "ugroženu bezbednost" građana i da se umesto bezbednošću bavi pritiskom na javni servis.
Demokratska stranka ( Foto: DS )

Demokratska stranka ( Foto: DS )

Tvrdeći da Stefanović beži od odgovornosti, DS je ukazala na izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića navodeći da ni on nije isključio mogućnost da je dron na jučerašnjoj utakmici između Srbije i Albanije mogao da nosi i nešto opasnije. Demokrate u svom saopštenju podsećaju da je Nikolić rekao da je "nedostajala samo eksplozivna naprava u letelici pa da se stekne utisak o povezanosti sa teroristom broj jedan u svetu". DS ocenjuje i da u Srbiji nema slobode medija, zamerajući ministru Stefanoviću da ih "disciplinuje".
Pročitajte još:SAD I TURCI PRETE: Unećemo zastavu velike Albanije u Beograd 23. oktobra!
Ta stranka podseća Stefanovića i da je Evropska komisija u svom izveštaju izrazila zabrinutost za stanje slobode govora i ukazala na "razne vrste pritisaka koji se sprovode nad medijima". DS podseća da je EK ukazala i na "rastući trend samocenzure kombinovane s uticajima na uređivačku politiku i sa serijom slučajeva intervencija protiv veb sajtova u prvih šest meseci". Demokrate smatraju da tome još "treba dodati i da se ukidaju emisije koje su dozvoljavale da se suprotstavljaju mišljenja", navodi se u saopštenju. Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je zgrožen vređanjem premijera Aleksandra Vučića u direktnom prenosu RTS sa utakmice Srbija - Albanija, a posebno ćutanjem i nedostatkom reakcije ljudi iz javnog servisa, nevladinih organizacija i novinarskih udruženja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA