Najnovije

(FOTO/ VIDEO) Neredi u Beču posle utakmice Srbija Albanija

BEČ - Četrnaest automobila, od toga osam policijskih, polupano je preksinoć u Beču kada su albanski huligani u opštini Otakring napali jedan srpski kafić, gađajući ga staklenim flašama i bakljama. Povređenih nije bilo, ali su na automobilima razbijena stakla, iščupani retrovizori, izudarane, ogrebane karoserije.
Foto: Tviter

Foto: Tviter

"Podneto je tridesetak prijava. Još uvek se radi na utvrđivanju materijalne štete. Počinioci su se raspršili, mnogi se izgubili u okolnim lokalima, a neki jednostavno pobegli metroom", izjavio je portparol bečke policije Paul Ajdenberger. Podsetimo, posle prekida fudbalske utakmice u Beogradu između reprezentacija Srbije i Albanije preksinoć je u Beču došlo do incidenata među navijačima dve selekcije, a Austrijska policija sprečila je veće sukobe. Grupa Albanaca okupila se u 16. bečkom okrugu u kojem se nalazi više ugostiteljskih lokala čiji su vlasnici i gosti Srbi i gađala jedan od kafića flašama i pirotehničkim sredstvima. Specijalne policijske snage VEGA uspele su da razbiju i oteraju tu grupu, ali je potom došlo do okupljanja oko 200 Srba, koji su pokušali da se sukobe sa Albancima. Veliko prisustvo policije, koja je zatvorila sve prilaze do centralne ulice u tom kvartu, do posle ponoći kada su se obe grupe razišle, sprečilo je veće sukobe Srba i Albanaca.
Pročitajte još:ALBANCI NAPADAJU SRBE NA KOSOVU: Udarili na crkvu, upalili zastavu Srbije i na njoj razvili barjak Velike Albanije! Rama doputovao u Beograd kao član stručnog štaba!
Izvor:  Pravda, Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA