Najnovije

Savetnik kosovskog muftije: Grafiti na Dečanima su zločinački čin

BEOGRAD - Savetnik muftije Islamske zajednice Kosova Vedat Sahiti osudio je ispisivanje grafita na manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji i rekao je da je to zločin i vandalski čin, kao i da je u suprotnosti sa islamskom verom.
ISIS u Dečanima (Foto: JuTjub)

ISIS u Dečanima (Foto: JuTjub)

"Islamska zajednica Kosova, najoštrije osuđuje poslednje incidente u manastiru Visoki Dečani. Oni koji su učinili ovo ne misle dobro ni Kosovu, ni ljudima koji žive na Kosovu. Ovo je neprihvatljiv čin i zločin koji je u suprotnosti sa svim verskim tradicijama", istakao je Sahiti, a prenela je RTK2. On je dodao i da ovaj čin potkopava zajedničke napore svih verskih zajednica na ovim prostorima, da gaje toleranciju i međureligijsko razumevanje.
Pročitajte još: Albanci krili dron u svlačionici
"Ovaj incident nema veze sa islamskom verom koja poziva na mir i slogu među pripadnicima svih zajednica", dodao je Sahiti. Na manastir Visoki Dečani, koji se nalazi na listi svetske baštine, u poslednjih petnaest godina izvršena su četiri oružana napada, a u poslednjem incidentu, još uvek nepoznati počinioci ipisali su grafite ISIS - "Islamska drzava Iraka i Sirije" i AKSH "Albanska nacionalna armija". Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA