Najnovije

FS Albanija: Tukla nas i policija i navijači!

TIRANA - Fudbalski savez Albanije (FSHF) saopštio je danas da njihova reprezentacija nije mogla da nastavi meč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine jer su igrače napali navijači, redari i policajaci.
Albanija (Foto: freegreatimages.com)

Albanija (Foto: freegreatimages.com)

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak u Beogradu, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, koja je nosila zastavu takozvane Velike Albanije i incidenata koji su potom usledili. "Navijači su utrčali na teren, tukli albanske igrače i udarali ih stolicama. Pored toga, fudbalere su tukli i redari i osoblje koje je obezbeđivalo utakmicu. Na putu do svlačionice više puta su ih napali i policajci", navodi se u saopštenju FSHF. Albanski zvaničnici istakli su da je tokom utakmice vladala "neprijateljska atmosfera, kao i da je preko razglasa pušten nacionalisticki marš, koji je stvorio šovinisticke emocije kod domaćih navijača.
Pročitajte još:NU, JADAN: Karta „Velike Crne Gore“ – od Tirane do Ciriha!
"Atmosfera je bila izuzetno neprijateljska i agresivna. Vređali su nas uzvicima "Ubij Albance" i "Smrt Albancima". Našoj himni su zviždali i nije se mogla čuti na tribinama, ali ni u televizijskom prenosu. Pre početka utakmice komadom betona pogođen je predsednik fudbalskog saveza Armando Duka", navodi se u saopštenju. Evropska fudbalska unija (UEfA) pokrenula je istragu protiv oba saveza, a odluka o epilogu meča i eventualnim kaznama biće doneta 23. oktobra. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA