Najnovije

Putin i Nikolić položili vence za pale borce

BEOGRAD - Ruski predsednik Vladimir Putin boravi u poseti Beogradu tokom koje će razgovarati sa državnim vrhom i prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom i 100 godina od početka Prvog svetskog rata.
Putin (Foto: Skrinšot)

Putin (Foto: Skrinšot)

Predsednika Rusije na aerodromu Nikola Tesla u 12. 13. dočekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nakon sletanja, dvojica predsednika uputili su se na groblje Oslobodiocima Beograda gde su položili vence. Putinu je nešto posle 13 časova priređen svečani doček ispred Palate "Srbija" uz najviše državne i vojne počasti. Putina je dočekao predsednik Nikolić, uz intoniranje himni Ruske federacije i Srbije, a nakon toga predsednici su izvršili smotru stroja Garde Vojske Srbije. Ruskog predsednika su ispred Palate "Srbija" dočekali predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijer Aleksandar Vučić i ministri Ivica Dačić, Snežana Bogoslavljević Bošković, Aleksandar Antić, Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić... načelnik Generalštaba VS LJubiša Diković... Prema programu, predviđeno je da Nikolić i Putin imaju tet-a-tet razgovore, posle čega će mu predsednik Srbije uručiti Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici. U 13.50 tet-a-tet razgovore sa Putinom imaće premijer Aleksandar Vučić, a posle radnog ručka predviđeno je potpisivanje više međudržavnih ugovora. U delegaciji Srbije koja će biti prisutna na potpisivanju sporazuma sa ruskom delegacijom su predsednik Nikolić, premijer Vučić, predsednica skupštine Srbije Maja Gojković, i ministri Ivica Dačić, Snežana Bogosavljević Bošković, Aleksandar Antić, Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić. U delegaciji su i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terizh, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković, savetnici predsendika Srbije Ivan Mrkić, Jasmina Mitrović marić, STanislava Pak Stanković I gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Rusku delegaciju čine, pored predsednika Putina, ministri energetike Aleksandar Novak, vanrednih situacija Vladimir Pučkov, kao i pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov, portparol Putina Dmitrij Peskov, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i šef Gasproma Aleksej Miler.
Pročitajte još:Nikolić: Srbija i Rusija čvrsto koračaju u savezništvu i bratstvu
Članovi ruske delegacije su i zamenik ministra spoljnih poslova Aleksej Meškov, specijalni izaslanik predsednika za saradnju sa organizacijama sunarodnika u inostranstvu Aleksandar Babakov, glavnokomandujući ratnog vazduhoplovstva Viktor Bondarjov, šef ruskih železnica Vladmir Jakunjin i drugi. Nakon potpisivanja sporazuma, Putin I Vučić će se oko 15.20 obratiti medijima. Vojna parada počeće, prema programu, u 15.30, a na njoj će govore održati predsednici Nikolić i Putin. Putina će, kako je predviđeno, posle parade ispratiti do aerodroma premijer Vučić, sa ambasadorom Terzićem i gradonačelnikom Beograda. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA