Najnovije

Ruski mediji: Putin u Srbiji vakciniše Evropu protiv nacizma!

MOSKVA- Ruski mediji aktivno izveštavaju o poseti predsednika Vladimira Putina Srbiji. Ruski list Pravda objavio tekst pod naslovom „Putin ide u Srbiju kako bi vakcinisao Evropu protiv nacizma“.
Putin! (Foto: JuTjub)

Putin! (Foto: JuTjub)

„Vladimir Putin se obratio lokalnim novinarima na temu glavnih svetskih problema, među kojima je i slabljenje dejstva ″vakcine protiv nacističkog virusa″, koja je izrađena za vreme Nirnberškog procesa“, piše ruska Pravda citirajuću Putinov intervju srpskom listu Politika. ″Vidljivi tragovi – otvorene manifestacije neonacizma postale su uobičajene u Letoniji i drugim baltičkim zemljama. Poseban nespokoj izaziva situacija u Ukrajini, gde je u februaru došlo do neustavnog puča, prekinutog od strane nacionalista i drugih radikalnih grupa″, prenosi Pravda izjavu Putina. „Ruski lider izjavio je da je glavni zadatak svih zemalja odupiranje nacističkom režimu i njegovom veličanju. On smatra da svet mora da se fokusira na borbu protiv ″svih oblika i manifestacija rasizma, ksenofobije, agresivnog nacionalizma i šovinizma″, citira Pravda.
Pročitajte još:Zapadni mediji: Putin dočekan kao heroj!Putinov poklon Srbiji: Možemo da izvezemo 100 hiljada automobila u Rusiju!
RIA novosti su objavile tekst pod naslovom „Srpski antifašisti sproveli su akciju podrške Putinovoj poseti Beogradu“ i izveštavala o raznim akcijama podrške Putinu u Beogradu. I ostali ruski mediji pomno prate posetu ruskog predsednika Srbiji. Putinova poseta Srbiji izazvala je pažnju i ukrajinskih medija pa je tako list Korespodent objavio naslov „Zbog Putinove posete Srbi podigli spomenik ruskom caru i organizuju paradu“. Zbog zaoštrenih odnosa dve zemlje, ukrajinski mediji kritički gledaju na dolazak Putina u Srbiju. Izvor: Srbija Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA