Najnovije

Jočić, Janković, Nikitović i Mihajlov napustili DSS

BEOGRAD - Četiri nekadašnja visoka funkcionera Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić, Vladeta Janković, Aleksandar Nikitović i Dejan Mihajlov, napustili su u petak tu stranka uz obrazloženje da je ona napustila svoja osnovna načela.
DSS (Foto: DSS)

DSS (Foto: DSS)

Nekadašnji šef Kabineta premijera Srbije Aleksandar Nikitović je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta ocenio da su svi poštovaoči DSS duboko uznemireni činjenicom da je tu partiju napustio i njen osnivač i dugogodišnji predsednik Vojislav Koštunica. "Svi u zemlji znamo da je on čovek koga pre svega krasi razboritost i da nikada nije donosio nagle odluke. Nažalost, u izbornoj kampanji za novog predsednika DSS Sandra Rašković Ivić je otvoreno zagovarala promenu osnovnog načela DSS, a to je politička neutralnost. Namera je da umesto političke neutralnosti sada rukovodeće načelo bude suverenizam", rekao je Nikitović.
Pročitajte još:Nikolić ocenio paradu: „Odlično!“
Bivši potpredsednik i osnivač DSS Dragan Jočić rekao je da je od 1992. godine bio veran stranci i nikada nije odstupio od njenog programa. Prema njegovim rečima, i dalje je živa ideja političke neutralnosti koju je stvorio Vojislav Koštunica. "Ostajem zauvek veran mom prijatelju Vojislavu Koštunici i velikoj ideji političke neutralnosti. Napuštam DSS jer je DSS napustila svoj program i svoga utemeljivača", naveo je Jočić. Nekadašnji potpredsednik DSS Vladeta Janković naveo je da je trećinu života posvetio stvaranju i radu DSS, te da su ga javni nastupi novog rukovodstva stranke uverili da se odstupa od osnovnih načela partije. Sličnu argumentaciju izneo je i bivši direktor DSS Dejan Mihajlov koji je kazao da mu je posebno neprihvatljivo da se stranka udružuje sa Dverima i radikalima. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA