Najnovije

Nikolić ocenio paradu: "Odlično!"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je paradu "Korak pobednika" najvišom vojnom ocenom za pokazane rezultate - "odlicno" i poručio da su pripadnici Vojske Srbije (VS) pokazali da Srbija ima snažnu, odvažnu i modernu vojsku, čije pripadnike krasi čvrstina, odlučnost i odanost otadžbini.
Dodeljivanje ordena (Foto: Skrinšot)

Dodeljivanje ordena (Foto: Skrinšot)

Povodom vojne parade „Korak pobednika“, koja je dala večni i nezaboravni pecat obeležavanju dva velika jubileja - 100 godina od pocetka Velikog rata i 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu - pripadnicima Vojske Srbije želim javno da iznesem svoju ocenu ovog velicanstvenog dogadaja", navodi se u poruci predsednika Srbije objavljenoj na sajtu VS. Kako je rekao Nikolić na opšte zadovoljstvo svih gradana Republike Srbije, pripadnici VS su pokazali da Srbija ima snažnu, odvažnu i modernu vojsku, čije pripadnike krasi čvrstina, odlučnost i odanost otadžbini. "Na vašim licima video sam da vam je jaka kiša bila samo još jedan podsticaj da svom narodu i čitavom svetu Vojsku Srbije prikažete u najboljem svetlu. Grmljavina motorizovanog i vazduhoplovnog ešelona, usklici pripadnika Rečne flotile i jednovremeni bat strojevog koraka pešadijskog ešelona ispunili su naša srca ponosom i divljenjem" rekao je Nikolić. On je dodao da su pripadnici VS svojim radom pokazali zašto Vojska Srbija među građanima uživa najviše poverenje. "Paradu ocenjujem najvišom vojnom ocenom za pokazane rezultate "odli;no", poručio je Nikolić. Nikolić je rekao da je ponosan na Vojsku Srbije, pohvalivši sve njene pripadnike koji su na bilo koji način učestvovali u paradi i svojim radom doprineli da ovaj značajan dogadaj bude na najvišem nivou.
Pročitajte još:Evo šta je Putin rekao Vučiću pred ulazak u avion i odlazak iz Beograda!
"Kao predsednik Republike Srbije učiniću sve da Vojska Srbije nastavi s modernizacijom i ubrzanom izgradnjom svojih operativnih sposobnosti, kako bi bila još snažniji faktor mira i bezbednosti na Balkanu i šire, i da srpski vojnik sačuva ono mesto u našem društvu koje mu vekovima s pravom pripada" naveo je predsednik. "Ocenjujuci vojnu paradu najvišom ocenom, želim vam da i dalje budete siguran oslonac Republike Srbije i garant bezbednosti svih naših građana. Naređujem da ocenu parade pročitate svim jedinicama koje su učestvovale u paradi", rekao je Nikolić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA