Najnovije

Plate i penzije manje već od sledećeg meseca

BEOGRAD - Vlada će naredne nedelje razmotriti rebalans budžeta i prateće zakone i uputiti ih u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.  
Kako bez para? Foto: Ilustracija (metro.hr)

Kako bez para? Foto: Ilustracija (metro.hr)

Ovo je juče potvrđeno u Ministarstvu finansija. Očekuje se da će skupštinska rasprava trajati nekoliko dana pa u Vladi veruju da će planirane mere, uključujući i smanjenje plata u javnom sektoru i penzija, važiti već za novembarska primanja. - Prikupljena su sva potrebna mišljenja. Planirano je da se već u utorak o predloženim izmenama zakona izjasne odbori, a zatim i Vlada. Sve je spremno, osim propisa koji bi trebalo da prate najavljeno smanjenje plata u javnom sektoru i penzija. O tome se u Vladi još vode konsultacije - kažu u Ministarstvu finansija. Jedan od problema je i činjenica da Ustavni sud može uskoro da proglasi neustavnim član zakona po kojem je razrezan “solidarni porez”, jer ovim propisom navodno zakonodavac razlikuje zaposlene u javnom sektoru po kriterijumu koji ih čini neravnopravnima.
Pročitajte još:

Ovo jelo je oduševilo Putina u Beogradu!

B92 i zvanično raskinuo ugovor sa Oljom Bećković!

Sličnu inicijativu najavljuju i penzioneri, koji tvrde da se trajnim smanjenjem penzija zadire u njihova ostvarena prava. Kako je potvrđeno, ministar finansija Dušan Vujović priprema predlog umanjenja plata i penzija po ugledu na rešenja iz sveta, koja Ustavni sud ne bi mogao da obori. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA