Najnovije

Teorije porekla Putinove familije, prezime se pojavljuje čak i u Srbiji!

Deda Vladimira Putina, Spiridon, na istorijsku pozornicu stupa sa Ruskom revolucijom 1917. godine; nakon Crvenog oktobra on radi kao lični kuvar Vladimir Iljiča Lenjina u dači u Gorkom, potom i njegove supruge Nadežde Krupskaje, a krajem dvadesetih godina i kao kuvar Josifa Staljina. Kasnije, radio je i u dači koja je pripadala Moskovskom komitetu Komunističke partije SSSR, i navodno, unuk je često tamo išao sa njim.
Fotografija iz ličnih arhiva Vladimira Putina (putin.kremlin.ru)

Fotografija iz ličnih arhiva Vladimira Putina (putin.kremlin.ru)

Međutim, pre Spiridona Putina – za koga o vremenu pre revolucije znamo samo da je rođen 1879. godine, a pretpostavljamo da je iz Tverske oblasti koju je navodno napustio sa 15 godina da bi došao u Sankt Peterburg i postao kuvar – ne postoji ni jedna zabeležena osoba pod tim prezimenom nigde na teritoriji čitave Ruske Imperije! Niko ne zna ko su mu bili roditelji, gde su oni rođeni, čime su se bavili, kako su se zvali… Porodica Putin je kompletna nepoznanica! Zvuči neverovatno da predsednik najveće zemlje na svetu i jedne od najmoćnijih svetskih sila ne zna ko mu je bio pradeda, ali ma koliko da čudno zvuči, istina je. Zahvaljujući ovakvom stanju stvari izronile su na površinu brojne teorije o poreklu Vladimira Vladimiroviča Putina.  Jedna od takvih teorija je ona koja kaže da su njegovi preci poreklom Srbi; i zaista, Putina i dan danas ima u Srbiji. Naime, najbolji drug iz banatskog detinjstva Dositeja Obradovića bio je navodno izvesni Nikola Putin, čiji su se prethodnici tokom Velike seobe doselili sa Kosmeta.Nakon što se Dositej vratio iz manastira Hopova, Putinu se gubi svaki trag, ali pošto je to vreme kada su Srbi u Ukrajini osnivali kolonije, moguće je da je otišao sa njima. Porodično predanje naših Putina kaže da je jedna grana ove porodice pokušala da se probije preko Karpata u Rusiju, a deda Olge Putin, koja je danas kustos Muzeja SPC u Temišvaru, se tokom Prvog svetskog rata priključio Srbima u Rusiji. Kada bi sve tri priče bile istinite, to bi značilo da postoje tri različita talasa emigracije Putina u Rusiju. Zašto se onda ne spominju do Spiridona? Ova hipoteza ne kaže. Prema tome, ništa od ovoga ne dokazuje da je Vladimir “naše gore list”, iako je, ako je verovati njegovom bratu od strica, čuo za srpsku verziju i navija za nju. Ruska patriotska verzija, koja istinski veliča lik i delo šefa Kremlja, nema veze sa nama ali ako vam je za utehu verovatno nema veze ni sa istinom. Naime, sledbenici Vladimira Vladimiroviča došli su do zaključka da dotični neverovatno liči na kneza Mihaila Tverskoja iz dinastije Putjanin, koja je jedna od kadetskih grana Rjurikoviča. U krajnjoj liniji, obojica su niski i imaju slične noseve.
Pročitajte još:PUTIN: Srbi se opiru pritiscima i zato ih poštujem!STRELKOV: Ovo čekamo 15 godine, vreme je za veliku rusku budućnost!
Kao dokaz u prilog ovoj tezi navodi se istorijska činjenica da kopilad pripadnika velikih kuća obično dobijaju skraćena prezimena svojih očeva, pa se tako navodi primer pisca Pnina koji je bio nezakonito dete feldmaršala Repnina, pa potom Beckoji koji vode poreklo od čuvenih Trubeckoja, Gribova koji potiču od Gribojedova, i tako dalje. Ako bi ovo bilo istina, onda bi Putin mogao da bude u krvnom srodstvu sa dobrim delom evropskog plemstva i mnoštvom kraljevskih kuća Starog kontinenta. Ruski nacionalisti imaju i tezu da Putin potiče od francuske dinastije Valoa, ukazujući na njegovu fizičku sličnost sa kraljem Lujom dvanaestim, ali to može i da se protumači kao neka podteza ove prethodne. Pojedini američki (i ako nam dopustite da dodamo: poremećeni) hrišćanski fundamentalisti imaju svoje ideje pa tvrde da je Spiridon Putin zapravo u nekoj vezi sa Grigorijem Raspućinom, čije se ime na ruskom piše Rasputin. Veza je za njih ili rodbinska (u kom slučaju je Spiridon uklonio prefiks Ras- kako bi izbegao nedaće u novostvorenoj boljševičkoj državi 1917. godine kada je i isplivao na površinu) ili okultno priznanje Raspućinu koji je “bio zaposednut demonom”. Dokaza koje oni prilažu ima bezbroj: od toga što je Lenjin držao ruku u toplom sakou na ruskom minusu, preko kombinacije boja planete Saturn i njegovih prstenova, do “sumerskog dvoglavog orla” na ruskoj zastavi. Ako vam sve ovo deluje besmisleno, tako je zato što i jeste. Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA