Najnovije

Albanci objavili Srbiji specijalni rat!

BEOGRAD - Predsednik Foruma za istraživanje međunarodnog terorizma Milan Pašanski ocenio je da su Albanci, ubacivanjem zastave takozvane “velike Albanije” na stadion “Partizana” u Beogradu, objavili specijalni rat Srbiji i bez ugrožavanja ljudskih života ostvarili svoj cilj - svetsku reafirmaciju političkog koncepta “velike Albanije”.
Albanija (Foto: freegreatimages.com)

Albanija (Foto: freegreatimages.com)

On je ukazao da zvanična Tirana, umesto da se ogradi od incidenta, manipulacijom o ugroženosti svoje zastave i suvereniteta “podiže na noge” Albance na jugu Srbije, na samom Kosovu i Metohiji, Grčkoj, Švajcarskoj i širom sveta, koji bučno i nasilnički odobravaju politički napad Albanije na Srbiju. - Iz toga proističe zaključak da su vlasti u Tirani bile upoznate da albanski nacionalisti pripremaju napad i političku provokaciju u centru Beograda - rekao je Pašanski za “Večernje novosti”. On je podsetio da su u višedecenijskom ratu protiv Srba, Albanci na Kosovu i Metohiji uvek imali neskrivenu podršku Albanije i Zapada jer je, kako je rekao, Tirana bila i ostala politička transmisija izvesnih krugova na Zapadu, u čemu strategija SAD u borbi protiv terorizma ima važnu ulogu. Pašanski je ukazao da se islamski nacionalizam i terorizam koriste za destabilizaciju Balkana i Srbije. - Primenom strategije neprestanog političkog pritiska i izazivanja političkih nemira u BiH je, na primer, nastala veoma složena situacija. Stalna nastojanja islamskih fundamentalista da obore režim u Saudijskoj Arabiji `prelila` su se u BiH i tako je fundamentalizam uvezen u srce Evrope - upozorava Pašanski.
Pročitajte još:

Ministar odbrane otkrio najveću tajnu vojne parade!

Srbija među najugroženijima ukoliko bude nestašice gasa

Pri tom, kako je naglasio, SAD imaju svoju računicu da “gaje” belu Al kaidu na Balkanu da fundamentalizmom inficira muslimanske delove Rusije i Kine, te da drži bezbednosno otvorenim obod EU, s ciljem vezivanja za sebe. - U okviru navedene strategije Albaniji je dodeljeno istaknuto mesto uzbunjivača balkanskog prostora. Zato se u EU i na Zapadu na politiku takozvane `velike Albanije` gleda blagonaklono - zaključio je Pašanski. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA