Najnovije

Đurić: Albanci u Srbiji nemaju drugi dom osim naše zemlje!

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napade na građane albanske nacionalnosti i na njihovu imovinu, koji su se dogodili u poslednjih nekoliko dana u više gradova Srbije, posle incidenta sa zastavom takozvane velike Albanije, na stadionu fudbalskog kluba Partizan.
Marko Đurić (Foto: JuTjub)

Marko Đurić (Foto: JuTjub)

Kako se navodi u saopštenju te kancelarije, Đurić insistira da nadležni organi što pre pronađu i kazne one koji su demolirali objekte čiji su vlasnici Albanci, pošteni i lojalni građani naše države, naše dobre komšije, prijatelji i poznanici. - Oni, baš kao i mi, drugog doma, sem naše Srbije, nemaju i zato je neophodno da zajedno živimo u miru i slozi, negujući zajedništvo i poštovanje različitosti", poručio je Đurić.
Pročitajte još:

Od Mire Marković do Rašković-Ivić, ovo su žene koje su vodile stranke u Srbiji

Čeda Jovanović hitno operisan!

Đurić je izrazio i veliku zabrinutost za bezbednost Srba na Koosvu i Metohiji, koji su, kako kaže, već izloženi provokacijama i pritiscima, a koji dodatno mogu biti ugroženi posle ovih nemilih događaja. - Pozivam sve građane Republike Srbije na mir i toleranciju i da učine sve kako bismo nastavili putem normalizacije međuljudskih odnosa, što bi doprinelo da ekstremizam i verska i nacionalna netrpeljivost zauvek nestanu sa ovih prostora, zaključio je Đurić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA