Pročitajte još:Koliko mesa pojede prosečan stanovnik Srbije za godinu dana?Stezanje kaiša do 2017.godine!Bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov ocenjuje da je ovo dobra mera doneta u pravom trenutku, jer cena svinjetine u Evropskoj uniji pada, a u Srbiji raste, tako da naši proizvođači mesa imaju priliku da kupe svinje za tov jeftinije koje će kasnije izvesti u Rusiju po skupljoj ceni. "To je jako dobra mera jer mi sada izvozimo svinjske polutke u Rusiju koje su evro skuplje nego što je svinjetina u Evropskoj uniji“, kaže Živkov. Savetnik za poljoprivredu na Ekonomskom institutu Miladin Ševarlić kaže da ova mera ne prestavlja udarac na proizvođače svinja u Srbiji jer postoji mali broj repro farmi i oseća se nedostatak tovnog materijala, tačnije grla za tov. "Pošto se u Srbiji oseća nedostatak tova, te svinje sa malom kilažom ćemo uhranjivati i izvoziti u Rusiju. Količina koja je do sada uvezena je mala, jer to može da popuni kapacitet relativno pet-šest većih porodičnih farmi, a da ne govorimo o velikim agribiznis firmama", katerogičan je Ševarlić. Izvor: Tanjug
Kad ruski ekonomista pročita Nikolaja Srpskog: Evropsko propadanje je davno predskazano
Vrhu Zapada je do mozga došla prosta mudrost: "Kada je ptica živa, ona jede insekte, ali k...