Najnovije

Devenport: Izbegličko stanovništvo predugo čekalo

STARA PAZOVA- Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izrazio je danas zadovoljstvo potpisivanjem ugovora kojim će se graditi 200 stanova za izbeglice u Srbiji u okviru Regionalnog stambenog programa, apelujući na donatore da i u budućnosti pokažu solidarnost.
Devenport smatra da su izbeglice predugo čekale(Foto: JuTjub)

Devenport smatra da su izbeglice predugo čekale(Foto: JuTjub)

"Izbegličko stanovništvo je predugo čekalo i zato bih zamolio naše partnere da im pokažemo solidarnost na delu", rekao je Devenport, najavivši da će EU i u budućnosti nastaviti da pomaže rešavanje stambenih problema izbeglica u regionu. On je naveo da se EU potpuno obavezala da pomogne regionu Zapadnog Balkana u rešavanju izbegličkih problema kako na regionalnom tako i na nacionalnom nivou. "EU je kao prvi partner donirala 230 miliona evra kako bi pomogla rešavanje stambenih pitanja", rekao je on. On je u ime EU pohvalio hrabrost svih zemlja koje su se potpisivanejm Sarajevske deklaracije obavezale na solidarnost u rešavanju problema izbeglih. Devenport je prisustvovao potpisivanju ugovora sa predstavnicima Šida, Sremske Mirovice, Šapca, Krušeca, Prokuplja, Paraćina, Kikinde, Bajine Bašte i Vršca u kojima će se graditi 200 stanova za izbeglice u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa Srbije. Posle potisivanja Dačić i Devenport, kao i predstavnici misije OEBS-a, UNHCR-a i Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije obišli su porodicu Tepšić u selu Krnješevci kod Stare Pazove.
Pročitajte još:Žandarm Fleka koji je batinao Vučića strah i trepet u Nišu?Koliko će nas ovo koštati? Albanija odbila predlog FSS da navijači ne gostuju na međusobnim utakmicama!
Ta porodica je u okviru prvog potprojekta dobila paket građevinskog materijala da završi započetu kuću . Potpisivanju ugovora prisustvovao je i glavni zamenik pomoćnika drzavnog sekretara za stanovništvo, izbeglice i migracije SAD Sajmon Kenšo koji je najavio da će SAD i u budućnosti pomagati realizaciju ovog programa. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA