Najnovije

Na protestu studenata udaren radnik fakulteta!

BEOGRAD - Uprava beogradskog Filozofskog fakulteta podnela je tužilaštvu krivičnu prijavu zato što je jedan od radnika fakulteta dobio udarac u glavu tokom jučerašnjeg protesta studenata, rekao je Tanjugu dekan Miloš Arsenijević.
Na sudentskom protestu udaren radnik fakulteta (Belami.rs)

Na sudentskom protestu udaren radnik fakulteta (Belami.rs)

Deo studenata protestovao je u zgradi fakulteta i u jednom trenutku došlo je do koškanja u kome je neko od učesnika protesta udario našeg zaposlenog, rekao je prof. Arsenijević i naveo da su incident zabeležile sigurnosne kamere. Studenti su između stalog negodovali što je uprava povećala cenu prijave ispita i što, kako su rekli, sprovode druge restriktivne mere prema studentima. Dekan, međutim, tvrdi da je prvo prijavljivanje ispita elektronskim putem besplatno, a da je na primer taksa za izlazak na ispit treći put povećana za deset odsto i sada je 440 dinara.
Pročitajte još:Šest zahteva studenata pred veliki protest!Šutanovac: Predsednik evropske komisije je pitao Đinđića zašto ne bi ubili Miloševića!
Studenti su juče bili nezadovoljni i što studentu prodekanu nije bilo dozvoljeno da se obrati brucošima na svečanom prijemu, čime je, kako su saopštili, narušena višegodišnja tradicija fakulteta prilikom prijema nove generacije akademaca. Nakon neuspelog obraćanja brucošima, studenti su se priključili protestu i studentskoj šetnji do Trga Nikole Pašića, u organizaciji asocijacije Studentski front koji je protestovao zbog izmena Zakona o visokom obrazovanju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA