Najnovije

Dačić: Nemamo veliki politički uticaj, ali kroz mirovne misije UN doprinosimo svetskom miru

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da Srbija nema veliki politički uticaj, ali da u okviru mirovnih misija UN može da doprinese očuvanju mira i bezbednosti u konfliktnim zonama u svetu.
Dačić: (Foto: JuTjub)

Dačić: (Foto: JuTjub)

Na prijemu za učesnike Regionalnog skupa o učešću zemalja Zapadnog Balkana u mirovnim operacijama UN, Dačić je izrazio želju da Zapadni Balkan u budućnosti bude „region iz kojeg će veliki broj ljudi ići u mirovne misije širom sveta, a da regionu više ne budu potrebne” takve misije za čuvanje mira. Podsekretar UN za mirovne operacije Erve Ladsus izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja regionalnog skupa u Beogradu i pozdravio učešće Srbije i drugih zemalja regiona u mirovnim misijama UN, kao i njihovu „posvećenost idealima” te organizacije.
Pročitajte još:Šarović za Glas Rusije: Šešelju nisu potrebni lekari, već sloboda
Prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova prisustvovali su učesnici skupa i predstavnici diplomatskog kora. Na regionalnom skupu održanom danas u Beogradu učestvovale Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija i Crna Gora. Na skupu su učestvovali i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, podsekretar UN za mirovne operacije Erve Ladsus i šef Kancelarije UN u Beogradu Peter Due. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA